Cooking ideas

Le Votre Piree: Ένα σοκολατάκι με μετσοβόνε παρακαλώ

Το πρώτο βήμα που θα πρέπει να κάνει κάποιος για να γνωρίσει τον μαγικό κόσμο του Le Votre Piree, είναι να αγνοήσει πλήρως την πρώτη εικόνα του καταστήματος. Ροζ, μικρό, σχεδόν στριμωγμένο, με παραδοσιακές βιτρίνες-ψυγεία ενός κλασικού παλαιού ζαχαροπλαστείου που απέχει πολύ από αυτό που βιώνουμε σήμερα σε αντίστοιχα καταστήματα σύγχρονης ζαχαροπλαστικής. Στη βιτρίνα αριστερά, χρωματιστές τούρτες με στρουμφάκια και χαρακτήρες Minions ανάμεσα σε Angry birds. Στα δεξιά, οι δίσκοι με τις καριόκες υπενθυμίζουν τα οικογενειακά απογεύματα στο σπίτι με καλεσμένους επί εποχής ΥΕΝΕΔ.

Το αμέσως επόμενο βήμα είναι το ανοιχτό μυαλό, και χρειάζεται αρκετό, καθώς η μαγεία της σοκολάτας αποδεικνύει πως δεν υπάρχουν όρια. Μπορεί κάποιος να κρατήσει αποστάσεις, να είναι επιφυλακτικός, και καλά θα κάνει, αλλά το μυαλό θα πρέπει να είναι ανοικτό. 

Το πρώτο σοκολατάκι που δοκίμασα ήταν με γέμιση μετσοβόνε. Ένας τολμηρός συνδυασμός που, παρά την αρχική μου έκπληξη, αποδείχθηκε εντυπωσιακός αφού συνδύαζε την πικρή σοκολάτα του Στέφανου με την καπνιστή γεύση του τυριού. Αυτή η πρώτη επαφή έμελλε να είναι καθοριστική καθώς το μυαλό άνοιξε και ακολούθησε μια σειρά δοκιμών από εξαιρετικά, εντυπωσιακά, παράταιρα, δύσκολα, περίεργα ή και μοναδικά υλικά. Για να σας τσιγκλήσω λίγο θα αναφέρω μόνο μερικά. unnamedΛευκή σοκολάτα με κρητικό παξιμάδι, χειροποίητη σοκολάτα με 12 βότανα, ζαχαρωμένο ιβίσκο, τεντούρα Πατρών, ορυκτό αλάτι και λάβα Σαντορίνης, σοκολατάκι σπανακόπιτα και σοκολατάκι με άρωμα χωριάτικης σαλάτας! Είπαμε όρια δεν υπάρχουν.

Back to top button
Close
Close