Cooking ideas

Double cheddar burger δοκιμάστε το,από τον σεφ Κωνσταντίνο Ζυγουράκη.

Double cheddar burger, μια συνταγή από τον σεφ Κωνσταντίνο Ζυγουράκη.
Υλικά για 4 άτομα
16 Φέτες τυρί cheddar
8 Φέτες μπέικον
4 Ψωμάκια για burger
2 Ντομάτες, μέτριες (κομμένες σε ροδέλες)
1 Κρεμμύδι, μεγάλο (κομμένο σε ροδέλες)
1 Μαρούλι (τα φύλλα του)
BBQ sauce
Για τον κιμά
500gr Κιμά (100% μοσχαρίσιος)
30gr Ελαιόλαδο
30gr BBQ sauce
1κ.γ Αλάτι
Πιπέρι
Καπνιστή πάπρικα
Για την pickle sauce
500gr Μαγιονέζα
300gr Αγγουράκι πίκλες (χωρίς το νερό)
40gr Μουστάρδα
Πιπέρι
Μερίδες: 4
Βαθμός δυσκολίας: 2
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης: 25 λεπτά
Χρόνος αναμονής: 1 ώρα
Chef tip: Το αμερικάνικο burger παραμένει αρκετά λιτό σε ότι αφορά τα υλικά του κιμά. Αν
παρόλα αυτά θέλετε να τον εμπλουτίσετε κι άλλο, όπως για παράδειγμα με κρεμμύδι, καλό
θα είναι να το σοτάρετε πριν το ρίξετε μέσα στον κιμά.
Εκτέλεση
1) Για τον κιμά. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε με τα χέρια μας πολύ
καλά μέχρι να ομογενοποιήθουν τα υλικά. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε
στο ψυγείο τουλάχιστον για 1 ώρα.
2) Στο μεταξύ κόβουμε τα λαχανικά μας σύμφωνα με το πως αναγράφονται στην συνταγή
και τα τοποθετούμε σε μικρά μπολάκια αφήνοντας τα στην άκρη μέχρι να τα ξανά
χρησιμοποιήσουμε.
3) Για το μαρούλι. Σπάμε τα φύλλα του και τα πλένουμε καλά ένα προς ένα. Τα αφήνουμε σε
ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν καλά πριν τα χρησιμοποιήσουμε.
4) Για την pickle sauce. Βάζουμε στο μπλέντερ τα αγγουράκια και τα κόβουμε σε μέτρια
προς μικρά κομμάτια. Για να το πετύχουμε αυτό πατάμε διακεκομμένα το κουμπί ελέγχοντας
το σημείο το οποίο τα θέλουμε. Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και τα
ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιήθουν.
5) Βγάζουμε το μπολ με τον κιμά από το ψυγείο και με την βοήθεια μιας ζυγαριάς κόβουμε
σε μερίδες των 60 γραμμαρίων. Έπειτα τα πατάμε με το χέρι μας μέχρι να πάρουν την
μορφή ενός λεπτού δίσκου. Στην συνέχεια τα βάζουμε σε ένα ταψάκι που έχουμε στρώσει
λαδόκολλα. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.
6) Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι πάνω από δυνατή φωτιά Μόλις κάψει ρίχνουμε το
μπέικον και το ψήνουμε πολύ καλά και από τις δύο μεριές γυρίζοντας το με την βοήθεια μιας
τσιμπίδας. Μόλις γίνει αυτό αποσύρουμε το μπέικον από το τηγάνι και το βάζουμε σε ένα
μπολ.
7) Ξανά βάζουμε το τηγάνι πίσω στην φωτιά και ψήνουμε το πάνω και το κάτω μέρος από τα
ψωμάκια για 1 λεπτό μέχρι να φρυγανιστούν οι άκρες τους. Αποσύρουμε τα ψωμάκια από το
τηγάνι βάζοντας τα σε ένα ξύλο κοπής.
8) Ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο στο τηγάνι και μόλις κάψει τοποθετούμε τα burger, δυο κάθε
φορά για να μπορούμε να τα γυρίσουμε. Ψήνουμε για 4 λεπτά από την κάθε πλευρά. Μόλις
τα γυρίσουμε βάζουμε 2 φέτες cheddar στο κάθε burger ώστε να λιώσουν μέχρι να ψηθούν.
9) Για την συναρμολόγηση του burger. Βάζουμε το κάτω μέρος από το ψωμάκι στο ξύλο
κοπής ή σε μια άλλη επιφάνεια και τοποθετούμε από πάνω μια γενναία κουτάλια pickle
sauce. Στην συνέχεια βάζουμε το μαρούλι. Έπειτα τοποθετούμε ένα burger με λιωμένο
cheddar και βάζουμε επιπλέον μια φέτα μπέικον. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με
ένα ακόμη burger. Βάζουμε δυο ροδέλες ντομάτας, δυο με τρεις ροδέλες κρεμμύδι και
αρκετή BBQ sauce. Τέλος, κλείνουμε βάζοντας το πάνω μέρος από το ψωμάκι.

Back to top button
Close
Close