Bάζει «φωτιά» το ενεργειακό κόστος & η ακρίβεια στη βιωσιμότητα καταστημάτων εστίασης!

Η εστίαση αντιμετωπίζει σοβαρές οικονομικές προκλήσεις, με το ενεργειακό κόστος να αποτελεί έναν από τους βασικούς παράγοντες πίεσης. Η αύξηση των τιμών του ρεύματος και των καυσίμων συμπαρασύρει το συνολικό λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων, καθιστώντας δύσκολη τη διατήρηση βιώσιμων περιθωρίων κέρδους.
Ειδικότερα, οι επιχειρηματίες της εστίασης βρίσκονται αντιμέτωποι με:
Αυξημένα κόστη ενέργειας, που επιβαρύνουν σημαντικά τα λειτουργικά έξοδα.
Άνοδο στις πρώτες ύλες, λόγω της ενεργειακής κρίσης και των γενικότερων πληθωριστικών πιέσεων.
Μειωμένη καταναλωτική δύναμη, καθώς οι πελάτες περιορίζουν τις εξόδους τους λόγω οικονομικής αβεβαιότητας.
Στα Τρίκαλα,από τους πρώτους μήνες του χρόνου έχουμε το κλείσιμο δυο καταστημάτων ουζερί στην οδό Κονδύλη και 2 καφετεριών στην οδό Καλαμπάκας και στην Στ.Σαράφη. Το μάρμαρο το πληρώνουν εν τέλει οι επαγγελματίες που σηκώνουν το βάρος…σε λειτουργικά έξοδα δυσβάσταχτα!