
Με σύμμαχο τον καλό καιρό και ανεβασμένη διάθεση, οι Τρικαλινοί γιόρτασαν και φέτος το Άγιο Πάσχα, τιμώντας τα έθιμα και κρατώντας ζωντανή την παράδοση του σουβλιστού αρνιού και του πλούσιου πασχαλινού τραπεζιού.
Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, οι αυλές, τα χωριά και τα εξοχικά πλημμύρισαν με μυρωδιές από αρνί, κοκορέτσι και κάθε λογής μεζέδες. Τα κάρβουνα άναψαν νωρίς και οι σούβλες στήθηκαν σε κάθε γωνιά, μετατρέποντας τις γειτονιές σε σκηνικά παραδοσιακής γιορτής.
Οικογένειες και παρέες μαζεύτηκαν γύρω από το τραπέζι, αντάλλαξαν ευχές, σήκωσαν ποτήρια, τραγούδησαν και χόρεψαν, ζώντας στιγμές χαλάρωσης και ευφορίας. Οι ήχοι του κλαρίνου και τα γέλια αντηχούσαν στα στενά, ενώ το «Χριστός Ανέστη» αντηχούσε σε κάθε αυλή.
Παρά το γεγονός ότι η κίνηση στο κέντρο της πόλης ήταν πιο υποτονική σε σχέση με άλλες χρονιές – κάτι που αποδίδεται τόσο στην οικονομική στενότητα όσο και στη στροφή πολλών Τρικαλινών προς το χωριό ή το εξοχικό – η ψυχή της γιορτής δεν έλειψε. Με το χαμόγελο στα χείλη και με σύνθημα «η φτώχεια θέλει καλοπέραση», οι πολίτες άφησαν για λίγο στην άκρη τα προβλήματα της καθημερινότητας και βίωσαν το Πάσχα με το μοναδικό ελληνικό τρόπο: με παρέα, φαγητό, μουσική και πίστη.
Το φετινό Πάσχα στα Τρίκαλα απέδειξε για άλλη μια χρονιά πως, όσο δύσκολες κι αν είναι οι συνθήκες, η καρδιά του λαού συνεχίζει να χτυπά δυνατά στις γιορτές και η παράδοση παραμένει ζωντανή – μια κληρονομιά που ενώνει γενιές και σκορπά χαρά.