Η… μάχη του ψημένου αρνιού ξεκινά με το πρώτο «ξούξιμο» της φωτιάς

Η πιο… νόστιμη μάχη του χρόνου, αυτή του ψημένου αρνιού, ξεκινά ουσιαστικά με το «Χριστός Ανέστη» και κορυφώνεται ανήμερα του Πάσχα, με τα καρβουνά να παίρνουν φωτιά και τις αυλές να γεμίζουν με γέλια, μυρωδιές και τσουγκρίσματα.
Η προετοιμασία, φυσικά, είχε ξεκινήσει από το Μεγάλο Σάββατο. Η αγορά των Τρικάλων κινήθηκε σε πασχαλινό ρυθμό, με τα κρεοπωλεία να γνωρίζουν την τιμητική τους και τους καταναλωτές να ψάχνουν τον πιο… καλοταϊσμένο οβελία. Παράλληλα, στα είδη ψησίματος έγινε “μάχη” για τις καλύτερες σούβλες, καρβουνά και ψησταριές, ενώ δεν έλειψαν και οι τελευταίες συμβουλές από τους “παλιούς” ψήστες της παρέας.
Το ξημέρωμα της Κυριακής του Πάσχα βρίσκει τις γειτονιές σε κινητοποίηση. Οι πρώτες φωτιές ανάβουν γύρω στις 8 το πρωί, με το παραδοσιακό «ξούξιμο» να σηματοδοτεί την έναρξη του ψησίματος. Η μάχη για το τέλειο αρνί – τραγανό απέξω, ζουμερό από μέσα – έχει ξεκινήσει.
Και όπως κάθε χρόνο, νικητής είναι πάντα… η παρέα και το καλό φαγητό.