MUST Read

Σφοδρή αντίδραση της εκπαιδευτικής αριστεράς για τις διώξεις εκπαιδευτικών

 

Συνέντευξη Τύπου για τις διώξεις εκπαιδευτικών που αρνούνται να συμμετάσχουν στη διαδικασία της αξιολόγησης παραχώρησαν στα Τρίκαλα εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής αριστεράς από όλη τη Θεσσαλία. Δάσκαλοι και καθηγητές κατήγγειλαν το Υπουργείο Παιδείας για αυταρχισμό, ενώ τόνισαν πως οι νόμοι «γίνονται λάστιχο» και εφαρμόζονται επιλεκτικά ανάλογα με τις επιθυμίες της πολιτικής ηγεσίας.

Ο συνδικαλιστής Κώστας Μιχαλάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τα πειθαρχικά όργανα λειτουργούν ως ‘Βελικέγκες’. Όταν συμφωνούν με τον υπουργό, όλα καλώς. Αν όχι, τότε αγνοούνται». Αναφέρθηκε και στην περίπτωση της Χρύσας Χοντζόγλου, όπου το πειθαρχικό αποφάσισε ομόφωνα πως δεν πρέπει να τεθεί σε δυνητική αργία, αλλά ο υπουργός δήλωσε ότι «εκείνος θα αποφασίσει και θα υπογράψει».

«Αν τα πειθαρχικά όργανα παρακάμπτονται όταν δεν αρέσουν οι αποφάσεις τους, τότε μιλάμε για ευθεία παραβίαση της δημοκρατίας», κατέληξε. Οι συνδικαλιστές κάλεσαν την κοινωνία να στηρίξει τον αγώνα τους, «για ένα σχολείο χωρίς εκφοβισμό και αυθαιρεσία».

Back to top button
Close
Close