MUST Read

Τίναξε την Μπάνκα ο Κουρέτας

 

Στην πρόσφατη επίσκεψή του στον Δήμο Μετεώρων, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας έκανε μια ανακοίνωση που αιφνιδίασε τους πάντες και κυριολεκτικά “τίναξε την μπάνκα”. Έργα προϋπολογισμού 2,6 εκατομμυρίων ευρώ πρόκειται να υλοποιηθούν, με κύρια έμφαση στις οδικές υποδομές, με στόχο την ανάπτυξη της περιοχής και την ενίσχυση της προσβασιμότητας. Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε έκπληξη, αφήνοντας άναυδο τόσο τον δήμαρχο όσο και τους παρευρισκόμενους.

 

Ο Δημήτρης Κουρέτας, με ένα αποφασιστικό ύφος, ανακοίνωσε τα νέα έργα, τονίζοντας τη σημασία της αναβάθμισης των οδικών υποδομών για την οικονομική ανάπτυξη και την τουριστική ώθηση που απαιτεί η περιοχή. Ο προϋπολογισμός των 2,6 εκατ. ευρώ ξεπερνάει κάθε προσδοκία και αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς σχεδιασμούς που έχουν ανακοινωθεί για την περιοχή. Οι βελτιώσεις στο οδικό δίκτυο, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, θα αναδείξουν την περιοχή και θα διευκολύνουν τόσο τους κατοίκους όσο και τους τουρίστες.

Ο δήμαρχος του Δήμου Μετεώρων, αν και πάντα γνώριζε για τη στήριξη του περιφερειάρχη, δεν περίμενε τόσο φιλόδοξο σχέδιο. Στην αίθουσα επικράτησε σιωπή για λίγα δευτερόλεπτα, καθώς ο δήμαρχος, οι τοπικοί παράγοντες και οι δημοτικοί σύμβουλοι προσπάθησαν να επεξεργαστούν το μέγεθος των έργων που ανακοινώθηκαν.

“Δεν το περιμέναμε σε αυτόν τον βαθμό,” φέρεται να είπε ένας από τους συνεργάτες του δημάρχου, σχολιάζοντας ότι το ποσό που ανακοινώθηκε ξεπερνά κάθε προσδοκία. Παράλληλα, αρκετοί εκφράστηκαν με αισιοδοξία για τις δυνατότητες που ανοίγονται με αυτά τα έργα, ιδίως για τις ευκαιρίες περαιτέρω ανάπτυξης στον τουρισμό και την προσέλκυση επενδύσεων.

 

Με την ανακοίνωση αυτή, η Περιφέρεια Θεσσαλίας στέλνει σαφές μήνυμα ότι είναι αποφασισμένη να στηρίξει τις τοπικές κοινωνίες, ενώ ο Δήμος Μετεώρων αναμένεται να δρομολογήσει τα επόμενα βήματα για την έναρξη των έργων. Ο αντίκτυπος της ανακοίνωσης δεν περιορίζεται μόνο στο παρόν, αλλά υπόσχεται να διαμορφώσει το μέλλον της περιοχής για τα επόμενα χρόνια.

Back to top button
Close
Close