MUST Read

Γιατί μήπως είναι ψέματα !

Τα σχόλια του Μιχάλη Σάλλα την Πέμπτη το βράδυ κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Παναγιώτη Ρουμελιώτη «Ο κατακερματισμός του κόσμου» αποκαλύπτουν μια άκρως ανησυχητική κατάσταση για την Ελλάδα. Ο Σάλλας τόνισε ότι η χώρα μας υστερεί ακόμη και από χώρες που ανήκαν στο ανατολικό μπλοκ το 1989, αναδεικνύοντας τις ανεπάρκειες που παρατηρούνται σε διάφορους τομείς.

Ειδικότερα, επισήμανε τη μεγάλη περιθωριοποίηση της δημόσιας διοίκησης, η οποία δεν διαθέτει επιστημονική στήριξη και έχει οδηγήσει στην παραχώρηση της διαχείρισης κρατικών εταιρειών σε εταιρείες άλλων χωρών. Οι υποδομές της χώρας, όπως οι επικοινωνίες, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια, χαρακτηρίστηκαν ως «λυπηρές», υποδεικνύοντας την ανάγκη για επενδύσεις και αναβάθμιση.

Ενδιαφέρον έχει επίσης το γεγονός ότι δεν παρέλειψε να σχολιάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση, την οποία κατηγόρησε ότι λειτουργεί με γραφειοκρατία σοβιετικού τύπου. Ωστόσο, είναι αξιοσημείωτο ότι δεν αναφέρθηκε καθόλου στον τομέα των τραπεζών, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει ερωτήματα σχετικά με την κατάσταση και τις προοπτικές του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα.

Η τοποθέτηση του Σάλλα αναδεικνύει τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και την επείγουσα ανάγκη για στρατηγικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, ώστε να μπορέσουμε να ανταγωνιστούμε άλλες χώρες και να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Back to top button
Close
Close