Τρίκαλα

Οι Τρικαλινοί Ιεροψάλτες δίπλα στους Αστυνομικούς

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, επί τη εορτή και μνήμη του Αγίου Αρτεμίου στο ομώνυμο πανηγυρίζοντα ιερό κάθισμα το οποίο βρίσκεται έξωθεν του Αστυνομικού Μεγάρου Τρικάλων.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Τρίκκης Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος,
πλασιούμενος από τους Πρωτοπρεσβύτερο Ευαγγελο Καραμίντζιο, και τον Αρχιδιακονο Χρυσόστομο Κοτίδη.
Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόσωπο του τιμωμένου Αγίου.
Στον εσπερινό παραβρέθηκαν ο Αστυνομικός Διευθυντής της Διεύθυνσης της Αστυνομίας Τρικάλων κ. Δημήτρης Μητραινας, υπουργοί, βουλευτές, πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του τοπου, καθώς και πολιτιστικά και συνδικαλιστικά Σωματεία. Στην ακολουθία παραβρέθηκε επταμελές κλιμάκιο του Σωματείου Ιεροψαλτών Τρικάλων με τον πρόεδρο Αθανάσιο Γ Δημητρίου Υποψ Διδάκτορα Θεολογίας, και καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής, όπου απέδωσαν άριστα τους εορτιους ύμνους.
Υποχρέωση μας να αναφερθούν τα ονόματα των ψαλτων που συμμετείχαν:
Μπίλας Δημήτριος, Νίκος Χλωρός, Μεμηλας Κων/νος, Πλασταρας Λεωνίδας, Μάκρης Νικόλαος,  Πρασσάς Χρήστος.
Το Σωματείο ευχαριστεί τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Δ. Μητραινα, αλλά και την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Τρικάλων, για την ευγενική πρόσκληση προς το Σωματείο μας, αλλά και για την όλη άψογη προετοιμασία. Και συγκεκριμένα τον Πρόεδρο Ιωάννη Αναγνώστου και Λάμπρο Μητρικό οι οποίοι αναλώνονται καθημερινά ψυχή τε και σώματι για τον συνάδελφό τους Αστυνομικό.
Για  το ΔΣ
Αθανάσιος Γ Δημητρίου
Υποψ. Διδάκτορας Θεολογίας, Msc, Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής

Back to top button
Close
Close