Τρίκαλα

Εσπερίδα με θέμα «Εναλλακτική Διαχείριση ΑΕΚΚ στα ιδιωτικά και δημόσια έργα στην ΠΕ Τρικάλων»

Εσπερίδα με θέμα «Εναλλακτική Διαχείριση ΑΕΚΚ στα ιδιωτικά και δημόσια έργα στην ΠΕ Τρικάλων» διοργανώνει η ΑΝΑΚΕΜ υπό την αιγίδα του ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, την Τρίτη 22 Οκτωβρίου, στις 18.00, στην αίθουσα της ΝΕ Τρικάλων – ΤΕΕ/ΚΔΘ, Καποδιστρίου 6.

Η εσπερίδα σκοπεύει στην ενημέρωση των υπόχρεων διαχειριστών ΑΕΚΚ, των θεσμικών φορέων και των εμπλεκομένων για την ορθή διαχείριση των ΑΕΚΚ καθώς και στη συμβολή της στην κυκλική οικονομία.

Η ΑΝΑΚΕΜ, το μεγαλύτερο Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης (ΣΣΕΔ) Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ) στην Ελλάδα καλύπτει σήμερα, 63 Περιφερειακές Ενότητες και στις 13 Περιφέρειες της χώρας με ένα δίκτυο 220 και πλέον χώρων εγκαταστάσεων ανακύκλωσης – επεξεργασίας ΑΕΚΚ.

Κύριοι στόχοι του ΣΣΕΔ είναι η εξάλειψη του φαινομένου της ανεξέλεγκτης εναπόθεσης μπάζων σε ρέματα, δάση, δημόσιους χώρους και η εμπέδωση μίας κουλτούρας επαναχρησιμοποίησης. Από το 2013 έως σήμερα η ΑΝΑΚΕΜ έχει διαχειριστεί 14,8 εκ. tn ΑΕΚΚ παράγοντας 7 εκ. tn ανακυκλωμένα αδρανή εφαρμόζοντας Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας κατά ISO 9001 και Περιβαλλοντικής Διαχείρισης κατά ΙSO 14001.

Back to top button
Close
Close