Τρίκαλα

Μαζική συμμετοχή στην Πανελλαδική κινητοποίηση των υγειονομικών στο νοσοκομείο Τρικάλων για τη στήριξη του ΕΣΥ

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των νοσοκομειακών γιατρών και των εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, στη σημερινή πανελλαδική κινητοποίηση με κύριο αίτημα την ενίσχυση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν περισσότερους πόρους και προσωπικό, καθώς η υφιστάμενη κατάσταση χαρακτηρίζεται από σοβαρές ελλείψεις.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Τρικάλων (Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.), Βάιος Τάσιος, δήλωσε ότι η σημερινή κινητοποίηση έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα προς το Υπουργείο Υγείας, τονίζοντας: «Απαντήσαμε ότι δεν είμαστε συμμορία». Ο κ. Τάσιος υπογράμμισε ότι οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) βιώνουν την κορύφωση μιας επίθεσης στο δημόσιο, δωρεάν σύστημα Υγείας, που υλοποιείται μέσα από οργανωμένη υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων, συνταξιουχικά σωματεία και αλληλέγγυοι, εκφράζοντας την υποστήριξή τους στους υγειονομικούς και τα αιτήματά τους. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου, όπου οι εργαζόμενοι δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους για την προστασία και ενίσχυση του ΕΣΥ

Back to top button
Close
Close