Τρίκαλα

Ρεπορτάζ: Η Κατάσταση στον Οικισμό ΡOMA στο Κηπάκι Τρικάλων

 

Ο οικισμός ΡOMA  στο Κηπάκι Τρικάλων βιώνει μια πρωτοφανή κατάσταση εγκατάλειψης, η οποία έχει προκαλέσει την αγανάκτηση των κατοίκων. Οι συνομιλίες με τους υπευθύνους του οικισμού και τον διαμεσολαβητή Διονύση Πάσσιο αποκαλύπτουν μια σειρά από σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν την κοινότητα.

Κατεστραμμένες Υποδομές

Με την πρώτη βροχή, οι δρόμοι του οικισμού μετατρέπονται σε ποτάμια. Οι κάτοικοι περιγράφουν σκηνές εγκατάλειψης, καθώς οι δρόμοι είναι σε άθλια κατάσταση και οι αποχετεύσεις είναι κυριολεκτικά σπασμένες. Ο Διονύσης Πάσιος επισημαίνει: “Η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των υποδομών. Υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.”

Υγειονομικές Ανησυχίες

Η δημόσια υγεία έχει βρεθεί σε κίνδυνο, με αυξανόμενα κρούσματα ηπατίτιδας. Οι κάτοικοι ανησυχούν ότι η έλλειψη καθαριότητας και οι κακές υποδομές συμβάλλουν στην εξάπλωση των ασθενειών. “Δεν μπορούμε να ζούμε έτσι,” λέει μια κάτοικος του οικισμού, περιορίζοντας την πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες.

Προβλήματα Καθαριότητας και Ηλεκτρισμού χαμός με τις ρευματοκλοπές

Τα σκουπίδια είναι διάσπαρτα σε όλο τον οικισμό, με την περισυλλογή τους να είναι ανύπαρκτη. Αυτό οδηγεί σε ακόμη περισσότερα υγειονομικά προβλήματα. “Τα παιδιά μας παίζουν ανάμεσα σε σκουπίδια,” λέει ένας πατέρας, εκφράζοντας την ανησυχία του για την ασφάλεια των παιδιών του.

Επιπλέον, πολλές οικογένειες ζουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, γεγονός που δυσκολεύει την καθημερινότητά τους και τις συνθήκες διαβίωσης. “Δεν έχουμε τη δυνατότητα να κρατήσουμε τα παιδιά μας ζεστά το χειμώνα,” προσθέτει μια μητέρα.Μάλιστα καταγράφονται και ρευματοκλοπές καθώς οι ίδιοι λένε ότι δεν μπορούν να πληρώσουν αλλά αι κάποιοι άλλοι δεν υπάρχει γραμμή για ρεύμα …

Ο οικισμός Ρομά στο Κηπάκι Τρικάλων αντιμετωπίζει μια κρίση που απαιτεί άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις. Οι κάτοικοι, οι υπεύθυνοι και οι διαμεσολαβητές καλούν τις αρμόδιες αρχές να ενεργοποιηθούν και να στηρίξουν αυτήν την παραμελημένη κοινότητα, προκειμένου να ανακτήσουν την αξιοπρέπειά τους και να εξασφαλίσουν ένα υγιές και ασφαλές περιβάλλον για όλους.

Ρένα Αναγνωστοπούλου

Back to top button
Close
Close