Ειδήσεις

Ραντεβού στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ δίνει ο Κασσελάκης

Περίπου δύο ώρες μετά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής να κόψει την υποψηφιότητά του για τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης δημοσιοποίησε την πρώτη του αντίδραση.

Ο κ. Κασσελάκης ανήρτησε φωτογραφία στα social media με το μήνυμά του “Είμαι εδώ” και συμπλήρωνε πως “Η φωνή μας είναι το συνέδριο”.

Είναι ξεκάθαρη η αναφορά του στην τελική “μάχη” του, που θα είναι το Συνέδριο του κόμματος, το οποίο αποτελεί το κορυφαίο όργανο στον ΣΥΡΙΖΑ.

Για τη σημερινή συνεδρίαση διαπιστεύθηκαν 151 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που σημαίνει ότι υπήρχε απαρτία.

Σημειώνεται ότι αρνήθηκαν να πάρουν καρτελάκια διαπίστευσης προκειμένου να αποτρέψουν την απαρτία και τη λήψη της απόφασης οι υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη καθώς και στελέχη που θεώρησαν “διχαστικό” τον αποκλεισμό.

Η σημερινή απόφαση σημαίνει ότι στην υποβολή των υποψηφιοτήτων που είναι μέχρι τις 24 Οκτωβρίου δεν θα είναι το όνομα του Στέφανου Κασσελάκη. Το ερώτημα είναι εάν το Συνέδριο που θα ακολουθήσει στις 7-8 Νοεμβρίου θα μπορεί να αποφασίσει διαφορετικά και να ανακηρύξει υποψήφιο τον Στέφανο Κασσελάκη όπως θεωρεί ο ίδιος και οι υποστηρικτές του.

Στο πλευρό του και η Έλενα Ακρίτα

Βυζαντινό μουσείο Ακρίτα

Με ανάρτησή της στο Facebook, η Έλενα Ακρίτα καυτηριάζει τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και υπεραμύνεται της υποψηφιότητας Κασσελάκη, φέρνοντάς τη σε αντιδιαστολή με αυτή του Απόστολου Γκλέτσου.

“Η ΚΕ αποφάσισε ότι θα είναι υποψήφιος ο παραπολυαριστερός Γκλέτσος που τάχθηκε κατά της συμφωνίας των Πρεσπών και πρότεινε να εισάγουμε ιεροδουλες ως σκεύη για τους μεταναστες, αλλά όχι ο Κασσελάκης.

Ούτε τα προσχήματα”, έγραψε η βουλευτής Επικρατείας.

Φάμελλος: “Δεν μπορούν να γίνουν δεκτές συμπεριφορές που αμφισβητούν τις αποφάσεις των οργάνων”

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ

Για σημαντική απόφαση που εξασφαλίζει την δημοκρατική λειτουργία και την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

Στην δήλωσή του ανέφερε ακόμη ότι “ήταν μία δύσκολη συνεδρίαση καθώς υπήρξε προσπάθεια να υπονομευθεί η δυνατότητα να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή. Επικυρώσομε να τηρηθεί ο ίδιος οδικός χάρτης που έχει αποφασιστεί στην προηγούμενη συνεδρίαση. Όσο για τα κριτήρια των υποψηφιοτήτων επαναλάβαμε μία απόφαση του Νοεμβρίου του 2023. Δεν μπορούν να γίνουν δεκτές συμπεριφορές που αμφισβητούν τις αποφάσεις των οργάνων. Υπερασπιζόμαστε τους κανόνες της δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος”.

Back to top button
Close
Close