Lifestyle news

Το ατού του Ντόναλντ Τραμπ; Η Μελάνια….

Όταν αποκαλύφθηκε ότι η Μελάνια Τραμπ έχει γράψει ένα κείμενο υπέρ των δικαιωμάτων στην άμβλωση στα επερχόμενα απομνημονεύματά της, οι υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ έμειναν άναυδοι.

Η σύζυγος ενός άντρα που έχει συμβάλει στην ανατροπή της απόφασης Roe v. Wade, φαίνεται να βάζει «λάδι» στη φωτιά αφού έχει εντελώς διαφορετικές απόψεις για τις αμβλώσεις από τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, και τον σημερινό υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών.

Μάλιστα, η ακτιβίστρια Kristian Hawkins δήλωσε ότι είναι «δύσκολο να καταλάβει» γιατί η πρώην πρώτη κυρία αποφάσισε να κυκλοφορήσει ένα βιβλίο που «αμφισβητεί» τη θέση του συζύγου της λίγο πριν από τις εκλογές.

Αλλά, αντί να είναι απλώς ένα λάθος, τα απομνημονεύματα της Μελάνια μπορεί να είναι μια στρατηγική κίνηση για να βοηθήσουν τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο πριν από τις εκλογές.

Φαίνεται ότι η Μελάνια είναι το μυστικό όπλο της εκστρατείας Τραμπ.

Η επιρροή μιας γυναίκας

Καθώς ο σύζυγός της χάνει την υποστήριξη των γυναικών ψηφοφόρων, οι οποίες αποθαρρύνονται από την κατάργηση των δικαιωμάτων της άμβλωσης και τη ρητορική του για τη μετανάστευση, η 54χρονη Μελάνια Τραμπ, έρχεται με τις 256 σελίδες ήρεμου και καθησυχαστικού λόγου της. Είναι η «απαλή» προσέγγιση που χρειάζεται η σκληρή πολιτική του Τραμπ.

Λίγο πριν από τις εκλογές, η Μελάνια δήλωσε ότι μερικές φορές διαφωνεί με τον πρώην πρόεδρο σε πολιτικά ζητήματα, ότι δεν φοβάται να εκφράσει τις απόψεις της, και – το πιο σημαντικό – ότι όταν χρειάζεται, ακούει τη συμβουλή της. Η μόδα της και το χιούμορ της την έχουν κερδίσει πολλούς πιστούς υποστηρικτές.

«Η χρονική στιγμή που αυτό βγήκε, ένα μήνα πριν από τις εκλογές, εστιάζει την προσοχή όχι μόνο σε όσα έχει κάνει ο Τραμπ, αλλά και στην ιδέα ότι υπάρχει μια μετριοπαθής επιρροή», δήλωσε στην Τelegraph ο καθηγητής πολιτικής Κρίστοφερ Γκαλντιέρι.

«Δεν ξέρω αν θα φέρει πολλές ψήφους, αλλά νομίζω ότι απευθύνεται στους Ρεπουμπλικάνους που θέλουν χαμηλούς φόρους, πιστεύουν ότι οι κανονισμοί για τις επιχειρήσεις είναι υπερβολικοί και δεν είναι ικανοποιημένοι με την πολιτική των αμβλώσεων και την προσέγγιση του Τραμπ στη μετανάστευση», πρόσθεσε.

Σιγή ιχθύος…μέχρι τώρα

Μέχρι στιγμής, η Μελάνια Τραμπ ήταν αρκετά απούσα από την προεκλογική εκστρατεία του συζύγου της και τα φώτα της δημοσιότητας, προτιμώντας να περνάει χρόνο με τον γιο τους, Barron.

Ενώ τα άλλα παιδιά του Τραμπ, ο Έρικ, ο Ντον Τζούνιορ και η Τίφανι, τον συνόδευσαν στη δίκη του για τα ποινικά αδικήματα που αφορούν χρήματα που πήρε για να αποσιωπήσει τις υποθέσεις του, η Μελάνια και τα μεγάλα γυαλιά ηλίου της δεν εμφανίστηκαν ούτε μια φορά στο δικαστήριο.

Σε αντίθεση με το 2020 και το 2016, όπου εκείνη και τα καλοφτιαγμένα μαλλιά της ήταν στο επίκεντρο στο Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων, φέτος έκανε μόνο μια σύντομη εμφάνιση στο Μιλγουόκι, φορώντας ένα κόκκινο κοστούμι, με τη Συμφωνία αριθ. 9 του Μπετόβεν να παίζει στο background.

Ντόναλντ Τραμπ, Μελάνια/Φωτογραφία: AP Images

Και για μία από τις λίγες προεκλογικές εμφανίσεις της, που έγιναν στο σπίτι της, αναφέρεται ότι η Μελάνια Τραμπ έλαβε ένα εξαψήφιο ποσό, σύμφωνα με το CNN.

«Πού είναι η Μελάνια;» αναρωτιούνται δημοσιογράφοι και θαυμαστές για μία από τις πιο μυστήριες πρώτες κυρίες στην ιστορία των ΗΠΑ. Ενώ η υποψήφια των Δημοκρατικών, Καμάλα Χάρις, έχει γίνει πρόσφατα viral, τα TikToks για την κυρία Τραμπ κυκλοφορούν στα social media εδώ και χρόνια.

Βίντεο την δείχνουν να περπατάει με ψηλά τακούνια χωρίς να δυσκολεύεται, ενώ άλλα δείχνουν μια γυναίκα να απομακρύνει το χέρι της από τον σύζυγό της, Ντόναλντ Τραμπ, καθώς κατεβαίνουν από το Air Force One, υποδηλώνοντας ότι δεν είναι και τόσο ερωτευμένη μαζί του.

Ορισμένες αναρτήσεις στα social media δηλώνουν ότι δεν υποστηρίζουν τον Τραμπ, αλλά θεωρούν τη Μελάνια «είδωλο».

Αυτή τη στιγμή, η κυρία Τραμπ λέει τη δική της ιστορία, δημοσιεύοντας αποσπάσματα από το επερχόμενο βιβλίο της στα social media και παραχωρώντας την πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη εδώ και δύο χρόνια. Το βιβλίο και οι τηλεοπτικές συνεντεύξεις που το συνοδεύουν αποδεικνύουν ότι δεν είναι η γοητευτική σύζυγος που αποφεύγει τον σύζυγό της.

Ντόναλντ – ο «στοργικός» σύζυγος

Στην εκπομπή Fox & Friends με την Ainsley Earhardt, η Μελάνια Τραμπ μίλησε για τον «στοργικό» σύζυγό της, αναφέροντας πώς την πλησίασε στο κλαμπ Kit Kat στη Νέα Υόρκη και πώς ήθελε περισσότερα παιδιά μετά τη γέννηση του Barron το 2005.

Όταν ρωτήθηκε πώς νιώθει για το αν ο σύζυγός της θα είναι ξανά υποψήφιος, είπε: «Τον υποστηρίζω. Ξέρω πόσο παθιασμένος είναι για να κάνει την Αμερική ξανά μεγάλη».

Η κυκλοφορία των απομνημονευμάτων της, που θα γίνει την Τρίτη, συμπίπτει με τη μείωση της δημοτικότητας του Τραμπ στις γυναίκες ψηφοφόρους. Μια πρόσφατη δημοσκόπηση του ABC News/Ipsos δείχνει την Καμάλα Χάρις να προηγείται του Τραμπ κατά 13 μονάδες στις γυναίκες ψηφοφόρους (54% έναντι 41%).

Για να προσελκύσει αυτό το τμήμα των ψηφοφόρων και να κατευνάσει τους υποστηρικτές του, ο Τραμπ έχει αλλάξει τη στάση του σχετικά με τις αμβλώσεις, λέγοντας ότι είναι ο «προστάτης» των γυναικών και επαινώντας την απόφαση κατά του Roe v. Wade.

Ωστόσο, στα απομνημονεύματά της, η Μελάνια έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη θολή στάση του συζύγου της. Δηλώνει ότι είναι υπέρ της άμβλωσης και ότι οι γυναίκες πρέπει να έχουν τον έλεγχο του σώματός τους.

Στο βιβλίο της, που έχει φτάσει στο Guardian πριν από την κυκλοφορία του την Τρίτη, η Μελάνια Τραμπ παραδέχεται την πολιτική της επιρροή. Λέει ότι έπεισε τον Ντόναλντ Τραμπ να τερματίσει την αμφιλεγόμενη πολιτική του που χώριζε τα παιδιά μεταναστών από τις οικογένειές τους, λέγοντάς του: «Αυτό πρέπει να σταματήσει».

Μοιράζεται τις εμπειρίες της ως μετανάστρια από τη Σλοβενία, υποστηρίζει τις γυμνές φωτογραφίες, και πιστεύει ότι ο κόσμος της μόδας την προετοίμασε για τον ρόλο της ως πρώτη κυρία.

Όμως, υπάρχει κίνδυνος το βήμα της στην πολιτική να έχει αρνητικές συνέπειες; Η Κάθριν Τζέλισον, καθηγήτρια ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο, πιστεύει ότι τα σχόλιά της μπορεί να απομακρύνουν ψηφοφόρους κατά των αμβλώσεων και ότι δεν θα πείσουν τους υποστηρικτές των αμβλώσεων.

 Ντόναλντ Τραμπ, Μελάνια/Φωτογραφία: AP Images

«Μπορεί να θυμώσει κάποιος με το γεγονός ότι ο ένας από τους Τραμπ είναι υπέρ της έκτρωσης και να αποφασίσει να μην τον ψηφίσει», είπε στην Telegraph.

Ωστόσο, η Τζέλισον δεν πιστεύει ότι η Μελάνια σκόπευε το βιβλίο να είναι πολιτικό εργαλείο, αλλά να ελέγξει την εικόνα της. «Προσπαθεί να καθιερωθεί ως το δικό της πρόσωπο, ανεξάρτητα από το πώς θα πάνε οι εκλογές. Θέλει να έχει έλεγχο της δικής της εικόνας και να αποδείξει ότι δεν είναι υπό τον έλεγχο του συζύγου της», πρόσθεσε.

Ο καθηγητής Γκαλντιέρι συμφωνεί, λέγοντας ότι με τη Μελάνια υπάρχει μεγάλο ερώτημα για το ποια είναι πραγματικά και τι συμβαίνει στον γάμο τους. «Αυτό μπορεί να είναι μια ευκαιρία για να καθιερώσει τη δημόσια παρουσία της», είπε.

Αν η κυρία Τραμπ θα συνεχίσει να εκφράζεται και να προβάλλεται αν ο Ντόναλντ επιστρέψει στον Λευκό Οίκο, μένει να το δούμε.

Back to top button
Close
Close