Τρίκαλα

Το κινητό πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής του Δήμου Μετεώρων στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας

Μία ενδιαφέρουσα δράση πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 1 Οκτωβρίου στο προαύλιο του 2ου Δημοτικού Σχολείου  Καλαμπάκας στο οποίο τοποθετήθηκε το νέο κινητό πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής του Δήμου Μετεώρων όπου κλιμάκιο του Αστυνομικού Τμήματος Μετεώρων αποτελούμενο από τον Υποδιοικητή του Α.Τ. Μετεώρων Αστυνόμο Β κ. Γούτλη Ιωάννη, τον Ανθυπαστυνόμο κ. Λαγούδη Παναγιώτη και τον Αρχιφύλακα κ. Καραμπά Νικόλαο παρουσίασαν βιωματικά στους μεγαλύτερους ηλικιακά μαθητές του σχολείου τις βασικές αρχές Κυκλοφοριακής Αγωγής, τα σήματα του ΚΟΚ, το σωστό τρόπο οδικής ασφάλειας καθώς και τους κανόνες κυκλοφορίας πεζών-οχημάτων χρησιμοποιώντας ποδήλατα.

Η εξοικείωση με την κυκλοφοριακή αγωγή από μικρή ηλικία μέσω χρήσης ποδηλάτου ως παιχνίδι σε ένα «μίνι οδικό περιβάλλον με αρκετή σήμανση στο προαύλιο του σχολείου» έχει στόχο να προσφέρει τις βάσεις στην αρχική ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα οδικής ασφάλειας κυρίως, ευελπιστώντας να αντιμετωπίσουν όλες τις δυνατές περιπτώσεις που θα συναντήσουν και να εφαρμόσουν αργότερα ως ενήλικες με πολλαπλά μακροπρόθεσμα οφέλη όπως:

  • Ασφάλεια (μείωση ατυχημάτων και εκμάθηση βασικών κανόνων κυκλοφοριακής αγωγής).
  • Εκπαίδευση με ευσυνείδητη οδήγηση και εμπειρική μάθηση υπό τις οδηγίες και την καθοδήγηση των αστυνομικών οργάνων.
  • Καλλιέργεια κοινωνικής ευθύνης και σεβασμός των άλλων συμπολιτών-οδηγών.

Ο Δήμος Μετεώρων έπραξε πολύ σωστά που βοήθησε στην υλοποίηση της πρότασης της Ελληνικής Αστυνομίας και δημιούργησε ένα κινητό Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής για την πόλη μας ώστε όλοι οι μαθητές των σχολείων της πόλης σταδιακά να μαθαίνουν τις βασικές αρχές κυκλοφοριακής αγωγής και πως πρέπει να συμπεριφέρονται ως ποδηλάτες, ως πεζοί και ως επιβάτες χωρίς να μετακινούνται.

Το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου ευχαριστεί το αστυνομικό κλιμάκιο που πραγματοποίησε τη δράση με υπομονή δημιουργώντας στο προαύλιο δρόμους-διαβάσεις-διασταυρώσεις-σήμανση-εκπαίδευση, την Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Μετεώρων κα Μπαντέκα Λίλα αλλά και τους χορηγούς του απαραίτητου εξοπλισμού για την υλοποίησή της (Meteora Wheels της Δέσποινας Ζαχαράκη και η Hobby Shop του Χαράλαμπου Παπατζιμόπουλου).

Ο Διευθυντής

Χρήστος Καραγεώργος

Back to top button
Close
Close