Ειδήσεις

Καιρός: Υποχωρεί ο θυελλώδης βοριάς – Με καλοκαιρία έρχεται ο Οκτώβρης

Οι πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου θα περάσουν με ήλιο, χωρίς καθόλου φαινόμενα και θερμοκρασίες πολύ κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, με αρκετή βέβαια ψύχρα τη νύχτα και νωρίς το πρωί, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου,.

Από την Πέμπτη έρχονται νοτιάδες οι οποίοι θα ανεβάσουν τη θερμοκρασία και θα φέρουν βροχές βασικά στη δυτική Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη περιμένουμε ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί έως 7 μποφόρ στα Δωδεκάνησα. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 25 με 27 βαθμούς.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βόρειοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 27 βαθμούς.

Και στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε αίθριο καιρό. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 24 βαθμούς.

Την Τετάρτη περιμένουμε και πάλι ηλιοφάνεια στη χώρα. Οι βοριάδες έως 6 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 27 βαθμούς.

 

Την Τρίτη 1 Οκτωβρίου, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι βοριάδες θα αρχίσουν να υποχωρούν και η θερμοκρασία προβλέπεται να ανέβει λίγο. Ωστόσο, η μεγαλύτερη και πιο αισθητή άνοδος αναμένεται από την Πέμπτη, μέχρι και το τέλος της εβδομάδας.

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει σε όλη τη χώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μόνο στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τοπικά σε περιοχές στα βόρεια θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις.

Χωρίς βροχές θα κυλήσει η Τρίτη και με μεγάλα διαστήματα με ήλιο σε όλη τη χώρα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μια μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Θα φτάσει το θερμόμετρο 22 – 25 βαθμούς στα βόρεια και 26 – 27 στις νοτιότερες ηπειρωτικές περιοχές. Οι μέγιστες τιμές στο Αιγαίο θα κυμανθούν κοντά στους 23 – 24 και έως 26 βαθμούς στα νοτιότερα νησιωτικά τμήματα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις. Στο Ιόνιο 4 – 6 μποφόρ και στο Αιγαίο 4 – 6 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα θα είναι πολύ ισχυροί έως 7 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια προβλέπεται στην Αττική κατά τη διάρκεια της ημέρας, με αίθριο καιρό στο λεκανοπέδιο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 – 26 βαθμούς και οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 3 – 5 μποφόρ, το βράδυ θα είναι ασθενείς.

Στη Θεσσαλονίκη η μέρα προβλέπεται να κυλήσει με λιακάδα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 – 24 βαθμούς Κελσίου, από βόρειες διευθύνσεις θα πνέουν οι άνεμοι στον Θερμαϊκό 4 – 6 μποφόρ, θα υποχωρήσουν σταδιακά από το απόγευμα και στη συνέχεια.

Back to top button
Close
Close