Τρίκαλα

Ασφυκτικά γεμάτο το Στεφάνι Τρικάλων από τους Απομηχανής Μουσικούς !

Η ιδέα του Δημήτρη Μυστακίδη για μια εκδρομή μηχανόβιων καλλιτεχνών σε απομακρυσμένα χωριά πήρε πλέον συγκεκριμένη μορφή, καθώς καθιερώθηκε ετήσια όπως  και ο προορισμός της πρωτότυπης αυτής πρωτοβουλίας. «Η ιδέα είναι να οργανώσουμε μια εκδρομή σε απομακρυσμένα χωριά, όπου δεν συμβαίνουν και πολλά πράγματα και να παίξουμε στα καφενεία τους. Η πρόσκληση αφορά μουσικούς, επαγγελματίες ή ερασιτέχνες, που συνδυάζουν το πάθος για μουσική με την ιδέα του μοτοσυκλετισμού», έγραφε παλιότερα ο δεξιοτέχνης της λαϊκής κιθάρας και ανανεωτής του ρεμπέτικου..

Τώρα, λοιπόν, που η ιδέα έγινε  πράξη οι ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικοί επισκέφτηκαν τα Τρίκαλα και συγκεκριμένα το Στεφάνι ένα ορεινό χωριό στην Πίνδο ένα από τα 11 βλαχοχώρια του Ασπροποτάμου το οποίο τον περασμένο χρόνο δοκιμάστηκε έντονα από τον Daniel αφού καταστράφηκε τόσο το οδικό δίκτυο όσο και η σύνδεση με την ΔΕΗ . Με την βοήθεια των ανθρώπων του πολιτιστικού συλλόγου Κρανιάς ως όμορο χωριό που έκαναν εξαιρετική δουλειά φιλοξενίας κατάφεραν να σιτίσουν 500ατομα για τρεις ημέρες και να προσφέρουν τα μέγιστα στην διαμονή αυτών των ανθρώπων που οι περισσότεροι κατέλυσαν στις προσωπικές σκηνές που στήθηκαν διάσπαρτα στο χωριό σε ένα μοναδικό γεγονός μιας ξεχωριστής εκδήλωσης

 

Ο εμπνευστής που έφτασε από τους πρώτους την περασμένη Παρασκευή στον Ασπροπόταμο σημείωσε χαρακτηριστικά «Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου παίρνουμε τα όργανά μας, ανεβαίνουμε στους δυο ή τέσσερις τροχούς μας (όπως προτιμά ο καθένας) και πάμε να μοιραστούμε μουσική και παρέα με τους λιγοστούς κατοίκους απομονωμένων περιοχών. Κανείς δεν ηγείται, κανείς δεν προηγείται, κανείς δεν περισσεύει. Κανείς ξεχασμένος, μόνος κι έρημος. Έστω για ένα Σαββατοκύριακο..

Back to top button
Close
Close