Fashion

“We Will Always Have London” | Η νέα καμπάνια του οίκου Gucci για την Cruise ’25 συλλογή μάς ταξιδεύει στο Λονδίνο

Την καμπάνια του οίκου Gucci υπογράφει η φωτογράφος και ακτιβίστρια Nan Goldin.

Λίγο μετά την παρουσίαση της νέας συλλογής για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2025, ο οίκος Gucci κυκλοφόρησε τη νέα καμπάνια που αφορά τη συλλογή Cruise 2025. Υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Sabato De Sarno, η καμπάνια φέρει τον τίτλο “We Will Always Have London” και πρωταγωνίστριες της είναι η Debbie Harry και η Kelsey Lu. Η καμπάνια φέρει την υπογραφή της φωτογράφου και ακτιβίστριας Nan Goldin, η οποία δημιούργησε μία ιστορία στη διάρκεια της οποίας εκτυλίσσεται μιας ιστορίας ανθρώπων, τόπων και στιγμών, μια ωδή στην αιώνια γοητεία του Λονδίνου και στη βαθιά σύνδεση του οίκου Gucci με την πόλη.

@Gucci

@Gucci

Η νέα καμπάνια του Sabato De Sarno για τον Gucci ξεπερνά το λεξιλόγιο της μόδας και εισέρχεται σε αυτό της τέχνης και του ρομαντισμού. Το Λονδίνο άλλωστε είναι μία από τις μητροπόλεις της μουσικής, της τέχνης, του πολιτισμού, και καθόλου τυχαία επιλογή αφού εκεί παρουσιάστηκε η Cruise ’25 συλλογή του οίκου ως μία επιπλέον έκφραση αγάπης της Gucci για την πόλη.

@Gucci

@Gucci

Στο Λονδίνο, πριν από έναν αιώνα, ο νεαρός Guccio Gucci εργαζόταν ως liftboy του ξενοδοχείου The Savoy. Ήταν τότε που συναντήθηκε με την κομψότητα, παρατηρώντας τις σοφιστικέ εμφανίσεις της διεθνούς ελίτ. Η εν λόγω εμπειρία πυροδότησε τις φιλοδοξίες του και τον οδήγησε στην ίδρυση του ομώνυμου οίκου δερμάτινων ειδών το 1921, δημιουργώντας έναν ανεξίτηλο δεσμό με το Λονδίνο. Αυτή η σύνδεση συνεχίζει να διαμορφώνει το δημιουργικό ταξίδι του Gucci, το οποίο γιορτάζεται στη συλλογή Cruise 2025, αλλά και την καμπάνια “We Will Always Have London”.

@Gucci

@Gucci

Η βραβευμένη φωτογράφος και σκηνοθέτης Nan Goldin, σαφώς φέρνει το φέρνει το ξεχωριστό όραμά της στην καμπάνια. Με διακρίσεις όπως το γαλλικό βραβείο Commandeur des Arts et des Lettres το 2006 και μια υποψηφιότητα για Όσκαρ το 2023 για το ντοκιμαντέρ “All the Beauty and the Bloodshed”, η Goldin θεωρείται ευρέως ως μία από τις πιο επιδραστικές φωτογράφους της εποχής μας.

@Gucci

@Gucci

Για την καμπάνια “We Will Always Have London”, η προσέγγισή της προσδίδει στις εικόνες μια δυναμικότητα. Η ικανότητα της Nan Goldin να απαθανατίζει την ωμή ουσία των πρωταγωνιστών της υφαίνει μια ιστορία όπου η μόδα υπερβαίνει το catwalk, ενσαρκώνοντας την ελεύθερη ενέργεια που αποτελεί τον πυρήνα του οράματος του Sabato De Sarno.

Η καμπάνια ακολουθεί τους πρωταγωνιστές της σε διάφορες τοποθεσίες του Λονδίνου κάτω από μια μυστηριώδη νυχτερινή ατμόσφαιρα, δημιουργώντας μια κινηματογραφική αφήγηση που συνδυάζει διαχρονικές επιρροές από την pop κουλτούρα με έναν πιο σύγχρονο άκρο.

@Gucci

@Gucci

Το pop icon Debbie Harry των Blondie πρωταγωνιστεί στην καμπάνια μαζί με την Kelsey Lu, που είναι μία από τις πιο σπουδαίες καλλιτέχνιδες, τσελίστριες και συνθέτριες της εποχής μας. Αυτές οι δύο δυναμικές γυναίκες μοιράζονται ένα αδιαμφισβήτητο δημιουργικό πνεύμα. Μαζί, συμβολίζουν τη συνύπαρξη του παρελθόντος και του μέλλοντος. Μία σύνδεση που ο Gucci εξερευνά συχνά στις συλλογές του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η τσάντα Gucci Blondie, ο επανασχεδιασμός της οποίας παρουσιάστηκε στη συλλογή Cruise 2025.

@Gucci

@Gucci

Μαζί τους είναι ο Alaato Jazyper, το πρόσωπο της καμπάνιας για τη σεζόν Fall Winter 2024, και η Yanan Wan, που άνοιξε την πασαρέλα της Cruise 2025 στο Tate Modern. Εκτός από τους actual πρωταγωνιστές, στο επίκεντρο της καμπάνιας βρίσκεται η τσάντα Gucci Blondie, όμως όχι απλώς ως ένα ακόμα αξεσουάρ, αλλά ως ένα κομμάτι από την κληρονομιά του οίκου που επανέρχεται στην επικαιρότητα ανανεωμένο. Η εν λόγω τσάντα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις αρχές της δεκαετίας του 1970.

Back to top button
Close
Close