MUST Read

Γιατί τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για τις θέσεις του ΔΣ στο Επιμελητήριο Τρικάλων

Μεγάλο ενδιαφέρον για τις θέσεις του ΔΣ έχει προκύψει στις προσεχείς εκλογές του επιμελητηρίου Τρικάλων καθώς οι υποψηφιότητες στον έναν και στον άλλο συνδυασμό διαδέχονται η μια την άλλη . Είναι άξιο απορίας πως το 2017 για έναν συνδυασμό ,δηλαδή για 21 εκλόγιμες θέσεις, έδειξαν ενδιαφέρον 40 πρόσωπα της επιχειρηματικής αγοράς του νομού και σήμερα με δυο συνδυασμούς ο αριθμός των υποψηφίων ,ίσως να  φτάσει η και να ξεπεράσει ακόμα  και  τους 200κόσιους .

Από τον σκοταδισμό στην Αναγέννηση 

Για πολλούς η διοικητική  δραστηριότητα στον επιμελητηριακό θεσμό ,κρατήθηκε εντέχνως από τον νυν πρόεδρο ,στα δικά του μέτρα ,απόλυτα περ-φρουρημένη και διαχειρίσιμη προς ιδίων όφελος με επιλογές στοχευμένες , σε πρόσωπα υποψηφίων, κρατώντας πάντα την πλειοψηφία σε οποιαδήποτε απόφαση της κεφαλής .

Σήμερα λόγω της κατάστασης και αλλαγής όλων  των στανταρ δεδομένων που επέφερε η υποψηφιότητα του κ.Παπαευθυμίου ,ο πρόεδρος κ.Γιαγιάκος ,θεωρείται ότι  ακολούθησε την τακτική ,μονόδρομο, δηλαδή της πολυσυλλεκτικότητας με στόχο καθαρά την προσωπική του εκλογή αφού οι υποψήφιοι που το 2017 διεκδικούσαν σχεδόν μια από τις δυο θέσεις 1/2,  σήμερα η εκλογιμότητα πιθανών να είναι στις 1/10 και ο νοών νοείτο ….

Στα 20χρόνια της προεδρίας αλλά και στα έξι θητείας ως μέλος του ΔΣ για τον νυν πρόεδρο , γεννάται και ένα άλλο  ερώτημα, πως από το 2006 και μετά δεν υπήρξε ενδιαφέρον σε προεδρικό αλλά και σε διοικητικό (μέλος) επίπεδο  να προκύψουν ενδιαφερόμενοι όταν οι επιχειρήσεις στον νομό, εγγεγραμμένες  ανέρχονται σε 8500 περίπου και ταμειακώς εντάξει του 2017 στις 3068.Είναι δυνατόν να μην υπάρχουν φιλοδοξίες η οι επιχειρηματίες να μην θέλουν να συμμετάσχουν στο ύψιστο όργανο του νομού εκφραστικότητας και δράσεων ….

Προφανώς υπήρξε μεγάλη απαξίωση, όχι τόσο για τον θεσμό καθώς σε άλλους νομούς ,το ενδιαφέρον ήταν πάντα τεράστιο αλλά μάλλον για τα πρόσωπα αφού στα Τρίκαλα,  τα ίδια και ίδια,  διαχειρίζονταν σε πρώτο βαθμό τον επιχειρηματικό θεσμό …….

Back to top button
Close
Close