Τρίκαλα

Όλα για την τρούφα σε τέσσερα σεμινάρια

 

Οι προετοιμασίες για τη 2η Πανελλήνια Γιορτή Τρούφας συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Μετεώρων, ανεβάζουν ρυθμούς, προκειμένου τα πάντα να κυλήσουν σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό.

Έτσι, όσοι επιθυμούν να μάθουν για την τρούφα και τα μανιτάρια, θα έχουν την  ευκαιρία, μέσα από τέσσερα σεμινάρια, που θα γίνουν από ειδικούς, να εξοικειωθούν με αυτά και να γνωρίσουν τα μυστικά τους.

Συγκεκριμένα:

Τη Πέμπτη 10/10/2024, στην αίθουσα Νίτσα Λιάπη, στις 19:00, θα γίνει το πρώτο σεμινάριο με θέμα την «Καλλιέργεια Τρούφας», με ομιλητές τους κορυφαίους γνώστες και καλλιεργητές τρούφας, την κυρία Νόλα Κατερίνα και τον κύριο Μυλωνά Βασίλη.

Στο επόμενο σεμινάριο, της ίδιας ημέρας, ο κύριος Τσίλης Νίκος, εκπαιδευτής σκύλων και τρουφοκυνηγός, θα αναφερθεί στην εκπαίδευση σκύλων για την ανεύρεση τρούφας, στις πιο ενδεδειγμένες φυλές κλπ.

Το Σάββατο 12/10/2024, στην ίδια αίθουσα θα γίνουν δύο σεμινάρια. Στις 18:45, ο κύριος Καουνάς Βασίλης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Μανιταρόφιλων Ελλάδος, θα αναφερθεί στα κυριότερα είδη τρούφας που συναντάμε στη χώρα μας, ενώ στις 19:15, η κυρία Όλγα Γκορτζή, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, θα αναφερθεί στην διατροφική αξία των μανιταριών και της τρούφας, καθώς και στην σύνδεσή τους με την εμπορική τους αξία και την θέση τους στην αγορά.

Πρόκειται για τέσσερα σεμινάρια πολύ εξειδικευμένα, τα οποία θα απαντήσουν σε μία σειρά από απορίες και ερωτήματα, που βοηθούν όλους όσους θέλουν να ασχοληθούν με το αντικείμενο αυτό. Καλή, λοιπόν, η διασκέδαση και το φαγοπότι στη Γιορτή, αλλά και η γνώση ακόμα καλύτερη.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της Γιορτής, καλλιεργητές τρούφας, εκπαιδευτές σκύλων και τρουφοκυνηγοί, θα βρίσκονται στην πλατεία, σε ειδικό χώρο, προκειμένου να μοιραστούν τις γνώσεις τους, με κάθε ενδιαφερόμενο.

 

Back to top button
Close
Close