Τρίκαλα

O πανεπιστημιακός δάσκαλος Γιάννης Δήμας σε ενδιαφέροντα σεμινάρια χορού σε Ελλάδα και Ευρώπη

Σε επτά σεμινάρια έχει προσκληθεί να είναι εισηγητής ο Πανεπιστημιακός Δάσκαλος κ. Γιάννης Δήμας σε Ελλάδα, Ευρώπη και Καναδά, μέχρι την πρωτοχρονιά, με αντικείμενο τον Ελληνικό Παραδοσιακό Χορό, ιστορικά – πολιτισμικά – ερευνητικά με κυρίαρχο θέμα «Διδακτική – Μεθοδολογία του Ελληνικού Χορού σήμερα»
Συγκεκριμένα:
11 – 13 Οκτωβρίου στο Βερολίνο με Θέμα: Herbst-Tanzseminar mit Jannis Dimas, eine Reise durch Thessalien, Epirus entlang des Pindos-Gebirges. Φθινοπωρινό σεμινάριο Χορού με τον Γιάννη Δήμα. Ένα ταξίδι από την Θεσσαλία στη Ήπειρο με πέρασμα από την Πίνδο.
19 – 20 Οκτωβρίου στο Λύκειο Ελληνίδων Λαμίας με Θέμα: Η Μουσικοχορευτική Παράδοση της Μικράς Ασίας και η εξέλιξη της μέχρι σήμερα.
31 Οκτωβρίου – 3 Νοεμβρίου στην περιοχή Chiemgau κοντά στο Salzburg της Αυστρίας με θέμα: Tanzakademie Für Tanzlehrer. Ακαδημία Χορών σε επίπεδο Χοροδιδασκάλων.
14 – 17 Νοεμβρίου στη Γερμανία με θέμα: Tanzakademie Für erfahrene Tänzer. Ακαδημία Χορών για έμπειρους χορευτές.
30 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου στο Λύκειο Ελληνίδων Λαμίας με Θέμα: Η Διδακτική του Ελληνικού Χορού σήμερα.
4 – 8 Δεκεμβρίου στο Μόντρεαλ του Καναδά με θέμα: Χορός Παράδοση Ελληνισμός. Διδακτική προσέγγιση των Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών μέσα από την Ρυθμολογία και τους Χορευτικούς Δρόμους.
28 Δεκεμβρίου – 1 Ιανουαρίου 2025 στο συνεδριακό κέντρο του Labenbachhof στις Βαυαρικές Άλπεις με θέμα: Ο Ελληνικός Χορός ως μέσον οικογενειακής συνοχής και διασκέδασης, μέσα από εορταστικές εκδηλώσεις.
Από το νέο έτος 2025 έπονται και άλλες ανάλογες προσκλήσεις.

Back to top button
Close
Close