Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δ. Κουρέτα με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χρήστο Κέλλα.
Συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χρήστο Κέλλα είχε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας για θέματα που αφορούν στον πρωτογενή τομέα.
Ειδικότερα συζητήθηκε μεταξύ άλλων το θέμα της πανώλης για το οποίο ο Δημήτρης Κουρέτας δήλωσε: Έχουμε προχωρήσει στο άνοιγμα των σφαγείων για τα βοοειδή και πολύ σύντομα θα έχουμε και μία εικόνα για να τα ανοίξουμε και για τα αιγοπρόβατα. Δεν βρίσκουμε εστίες που μας ανησυχούν πλέον. Η ιχνηλάτηση προχωρά θετικά. Συγκεντρώνονται περίπου 100 δείγματα την ημέρα. Συνεχίζουμε, ελέγχοντας μήπως υπάρχει κάποια εστία κρυμμένη η οποία μας έχει ξεφύγει. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, αλλά θα έχουμε καλύτερη εικόνα την επόμενη εβδομάδα με την ολοκλήρωση της ιχνηλάτησης . Κινηθήκαμε σωστά και καταφέραμε να σώσουμε το μεγαλύτερο μέρος από το ζωικό κεφάλαιο της Θεσσαλίας».
Στο περιθώριο της συνάντησης ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας αναφέρθηκε και στο πόρισμα του Εισαγγελέα Βόλου το οποίο δικαιώνει τις αποφάσεις της Περιφερειακής αρχής να μην κλείσει εξαρχής το θυρόφραγμα της Κάρλας. «Πριν από λίγη ώρα βγήκε το πόρισμα του Εισαγγελέα Βόλου, το οποίο αναφέρει ότι δεν μπορούσε να κλείσει το θυρόφραγμα. Αυτό είχαμε αναφέρει κι εμείς εδώ και μέρες, ότι δεν μπορούσε να κλείσει καθώς λόγω της έλευσης του αρδευτικού νερού από τη Γυρτώνη υπήρχε κίνδυνος να πλημμυρίσει η περιοχή. Δεν υπήρχε λόγος να κλείσει. Το πρόβλημα εντοπίζεται πιο κάτω, στα δίχτυα που δεν τοποθετήθηκαν από τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου. Δικαιώνεται η απόφαση που πήρα να μην κλείσω νωρίτερα το θυρόφραγμα πράγμα που έγινε όταν σταμάτησε να έρχεται το αρδευτικό νερό και δεν πλημμύρισε εκ νέου η περιοχή».
Αναφερόμενος στην εν εξελίξει επιχείρηση καθαρισμού ο Δημήτρης Κουρέτας τόνισε ότι «γίνεται μία πολύ μεγάλη κινητοποίηση από σκάφη που έχουν έρθει, και συλλέγουν τα ψάρια εντός του Παγασητικού στο λιμάνι του Βόλου, αλλά και σε άλλα σημεία, όπως και κατά μήκος του ποταμού Ξηριά σε μεγάλο μήκος και στη συνέχεια οδηγούνται στην καύση. Θεωρώ πως τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί η επιχείρηση. Με το ρυθμό που μαζεύονται αυτή τη στιγμή, υπολογίζουμε πως τα νεκρά ψάρια θα έχουν συλλεχθεί εντός των επόμενων 2-3 ημερών. Αναμένουμε νέα μηχανήματα από την Αθήνα τα οποία θα οδηγήσουν τα νεκρά ψάρια αντί της καύσης σε σκόνη».