MUST Read

Τα «καυτά» ζευγάρια

Ενα από τα προβλήματα που επιχείρησε να λύσει ή έστω να διευθετήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον εσπευσμένο μετεκλογικό ανασχηματισμό ήταν οι σχέσεις μεταξύ υπουργών, υφυπουργών και αναπληρωτών.

Σε πολλές περιπτώσεις είχαν διαπιστωθεί εντάσεις, δυσκολίες στην επικοινωνία και στη συνεννόηση, με αποτέλεσμα, εν τέλει, την αδυναμία στην υλοποίηση του κυβερνητικού έργου.

Αλλού είναι ευρύτερα γνωστές οι οριακές σχέσεις μεταξύ υπουργών και υφυπουργών. Σε ένα από τα ήσσονος βαρύτητας χαρτοφυλάκια, είναι διαπιστωμένη η μονίμως ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα στο υπουργείο Τουρισμού, με τη σχέση της υπουργού Ολγας Κεφαλογιάννη και της υφυπουργού Ελενας Ράπτη να δίνει συνεχώς αφορμές για ενδοκυβερνητικά σχόλια.

Σημαντικότερο, λόγω της σημασίας του αντικειμένου, είναι κατά πληροφορίες το πρόβλημα στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Με το πρόβλημα των εκρηκτικών αυξήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος, στο παρασκήνιο διακινούνται πληροφορίες ότι ο υπουργός Θεόδωρος Σκυλακάκης εμφανίζεται επίμονα με μια διάθεση να αποποιηθεί τις όποιες ευθύνες και να τις μεταθέτει στην υφυπουργό Αλεξάνδρα Σδούκου. Αναλόγως της εξέλιξης στο πεδίο των ανατιμήσεων της ενέργειας, θα φανεί και αν αυτό το πινγκ πονγκ ευθυνών στο υπουργείο Ενέργειας θα οδηγήσει σε άλλες εξελίξεις, μετακινήσεις ή καρατομήσεις.

/https://www.tovima.gr/

Back to top button
Close
Close