Cooking ideas
Macarpone Romagnolo! Γευστικό, απολαυστικό, ιδανικό γλυκό για κάθε γιορτή !
Το Mascarpone Romagnolo είναι ένα παραδοσιακό γλυκό της περιοχής Αιμίλια Ρομάνια. Ετοιμάζεται κυρίως σε γιορτές και έχει αγαπηθεί σε όλη τη βόρεια Ιταλία λόγω ότι συνδυάζει τη γεύση με την ευκολία της παρασκευής του. Πολλές φορές αποτελεί το γλυκό για μετά το φαγητό καθώς είναι ελαφρύ ! Τα ιταλικά οικογενειακά τραπέζια της Κυριακής είναι μια συνήθεια που ενώνει τα μέλη της οικογένειας και το γλυκό είναι βασικό και απαραίτητο για το τέλος του φαγητό. Βέβαια λόγω της απλότητας στη γεύση του αγαπήθηκε κυρίως ως εορταστικό γλυκό!
Υλικά
– 600γρ Granarolo mascarpone
– 3 αυγά
– μια πρέζα αλάτι
– 125γρ ζάχαρη άχνη
– 30 γρ μαύρη σοκολάτα
– σπόροι από βανίλια
– 200 ml κρύος εσπρέσσο
– 2-15 μπισκότα σαβουαγιάρ
Ετοιμασία
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τους σπόρους βανίλιας μέχρι να έχουμε έναν ελαφρύ αφρό. Προσθέτουμε το Granarolo mascarpone και το ανακατεύουμε απαλά και σταθερά.
Χτυπάμε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι μέχρι να σφίξουν και τα προσθέτουμε και αυτά στην κρέμα μας μέχρι να γίνει λεία, απαλή και γυαλιστερή.
Βουτάμε τα σαβουαγιάρ στον κρύο εσπρέσσο καφέ για ελάχιστα δευτερόλεπτα και από τις δύο πλευρές και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί.
Καλύπτουμε τα σαβουαγιάρ με την κρέμα Granarolo mascarpone και τέλος πασπαλίζουμε με χοντροκομμένη σοκολάτα.
Το αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο, σκεπασμένο με μεμβράνη για λίγες ώρες.
Καλή απόλαυση σε εσάς και όσους αγαπάτε !