Μειωμένη ζήτηση, επενδυτική κάμψη με «σφιγμένους» καταναλωτές στην αγορά των Τρικάλων
Καθώς ανοίγουν τμήματα της οικονομίας γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο ότι η πλήρης ανάκαμψη θα είναι αδύνατη μέχρι τη στιγμή που θα υπάρξει ένα εμβόλιο ή μια θεραπεία που θα αντιμετωπίζει τον θανατηφόρο κορωνοϊό.
Οι καταναλωτές θα μένουν σε συναγερμό και οι εταιρείες θα είναι συγκρατημένες, καθώς έλεγχοι θερμοκρασίας, κανόνες τήρησης αποστάσεων, μάσκες ήρθαν για να μείνουν σε εστιατόρια καφέ και σχολεία ..Μέχρι στιγμής πάντως τουλάχιστον στην αγορά των Τρικάλων η επανεκκίνηση κατάφερε να αναζωογονήσει την παραγωγή, αλλά όχι και τη ζήτηση.
.Η καταναλωτική δαπάνη παραμένει αδύναμη, καθώς εξακολουθούν να καταγράφονται κρούσματα. Για την επιβίωση καθώς οι καλοκαιρινοί μήνες θεωρούνται σχετικά καλοί και λίγο πολύ, θα φύγουν γρήγορα και με μικρές απώλειες για τις επιχειρήσεις η κέρδη η κυβέρνηση θα πρέπει να συνεχίσει την πολιτική τόνωσης ώστε να αποφύγουν όσο μπορούν τις πτωχεύσεις και τις απώλειες θέσεων εργασίας καθώς πλήρης ανάκαμψη δεν θα υπάρξει μέχρι η επιστήμη βρει τις απαντήσεις.
cz
Ειδικοί από το χώρο της υγείας ωστόσο προειδοποιούν ότι η διαδικασία της ανάπτυξης αποτελεσματικής ανοσίας θα πάρει χρόνο, ίσως χρόνια. Ακόμα και όταν βρεθεί το εμβόλιο θα απαιτηθεί χρόνος για να μοιραστεί σε πρωτοφανή κλίμακα, σύμφωνα με την Anita Zaidi, διευθυντή του τμήματος εμβολίων στο ίδρυμα Bill & Melinda Gates. «Είμαι αισιόδοξη ότι μπορούμε να αναπτύξουμε εμβόλιο έως τα τέλη του 2020», δηλώνει. «Δεν είμαι τόσο αισιόδοξη ότι μπορούμε να το αναπτύξουμε για μαζική χρήση ως τα τέλη του 2020 εξαιτίας της πρωτοφανούς κλίμακας που απαιτείται για να υπάρξει ανοσία στο σύνολο του πλανήτη».