Cooking ideas
Προτάσεις για μαγείρεμα την Κυριακή των Βαΐων από την εταιρία Λαναράς!
Για την Κυριακή των Βαΐων αλλά και όλη τη Μ.Εβδομάδα έχετε μια μεγάλη επιλογή σε ψάρια και θαλασσινά από την εταιρία Λαναράς . Η πρόταση μας ΠΑΝΓΚΑΣΙΟΥΣ ΦΙΛΕΤΟ ΠΛΑΚΙ…
ΜΕΡΙΔΕΣ:
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ:
ΥΛΙΚΑ:
- 1 συσκευασία Πανγκάσιους φιλέτο Λαναράς 800gr
- 2-3 πατάτες κομμένες σε φέτες
- 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 300 γρ. ντομάτα στον τρίφτη
- 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε φέτες
- Φρέσκο θυμάρι, ή ρίγανη
- 1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 150ml ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα ταψί τοποθετούμε τις πατάτες, το καρότο, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το θυμάρι, ή τη ρίγανη, το σκόρδο, τη ντομάτα και το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι. Κρατάμε λίγα από τα μυρωδικά μας για το ψάρι. Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια στρώνουμε στο ταψί ομοιόμορφα τα υλικά μας και προσθέτουμε 200ml νερό, ή λευκό κρασί και ψήνουμε για 20 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί και προσθέτουμε τα ξεπαγωμένα φιλέτα ψαριού στα οποία έχουμε προσθέσει αλάτι, πιπέρι και τα μυρωδικά που κρατήσαμε. Ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.