Nutelloreo Cheesecake με πραλίνα φουντουκιού..γλυκός πειρασμός !
Υλικά
Για την Βάση
30 Μπισκότα Oreo(μονο το μπισκότο)
100gr. Λιωμένο βούτυρο
Για την Κρέμα
800gr. Κρέμα τυρί
340gr. Nutella
200ml Κρέμα γάλακτος
120gr. Πραλίνα φουντουκιού
Για την Πραλίνα Φουντουκιού
160gr. Ζάχαρη κρυσταλλική
200gr. Φουντούκια
Για την Γαρνιτούρα
400ml Κρέμα γάλακτος
20gr. Άχνη ζάχαρη(προαιρετικά)
Λίγα μπισκότα Oreo(προαιρετικά)
Λίγη πραλίνα φουντουκιού τριμμένη(προαιρετικά)
Εκτέλεση
1) Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία. Μέχρι να λιώσει ξεχωρίζουμε τα μπισκότα από την κρέμα και τα θρυμματίζουμε πολύ καλά στο μπλέντερ. Την κρέμα την βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
2) Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο στο μπλέντερ και χτυπάμε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά. Απλώνουμε και στρώνουμε το μείγμα σε ένα στρογγυλό σκεύος διαστάσεων 26 εκατοστών.
3) Στρώνουμε στον πάγκο μια λαδόκολλα η απλώνουμε μια βάση σιλικόνης και στην συνεχεια ζεσταίνουμε το τηγάνι. Ρίχνουμε σιγά σιγά την ζάχαρη και ανακατεύουμε με μια μαριζ(σπάτουλα σιλικόνης). Μόλις αρχίζει να γίνεται καραμέλα η ποσότητα που ρίξαμε συνεχίζουμε βάζοντας σιγά σιγά την υπόλοιπη. Τέλος ρίχνουμε τα φουντούκια ανακατεύουμε ελαφρώς και αποσύρουμε από την φωτιά στρώνοντας το μείγμα στην λαδόκολλα η στην βάση σιλικόνης.
4) Στο μπολ με την κρέμα από τα μπισκότα Ωραίο προσθέτουμε και ανακατεύουμε με σύρμα την κρέμα τυριού με την Nutella μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα μαζί τα υλικά. Έπειτα βάζουμε την πραλίνα φουντουκιού αφού πρώτα την έχουμε τρίψει στο μπλέντερ και ανακατεύουμε ξανά. Τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα. Απλώνουμε την κρέμα μέσα στο σκεύος μας και την βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να σφίξει.
5) Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε την κρέμας γάλακτος για την γαρνιτούρα και χτυπάμε μέχρι να σφίξει ελαφρώς ώστε να γίνει μια βελούδινη κρέμα. Στρώνουμε την κρέμα πάνω στο σκεύος και γαρνίρουμε με σπασμένα Ωραίο, τριμμένη σοκολάτα και πραλίνα φουντουκιού.
Τι πρέπει να προσέξετε
1) Πιέζουμε την βάση πολύ καλά για να είναι συμπαγής κατά το κόψιμο.
2) Ποτε δεν ρίχνουμε όλη τη ζάχαρη μαζί γιατί θα θα κάνει σβώλους. Για να μην όμως μας καεί η καραμέλα και πικρίσει καλο είναι αφού το τηγάνι πάρει την θερμοκρασία και έχουμε ήδη κάνει την πρώτη ποσότητα να χαμηλώσουμε λίγο την ένταση του ματιού ώστε να συνεχίσουμε την διαδικασία.
3) Για την κρέμα γαρνιρίσματος προσέξουμε η κρέμα γάλακτος να είναι από το ψυγείο παγωμένη. Χτυπάμε δυνατά προσέχοντας την υφή της. Πρέπει να στέκεται στο κουτάλι χωρίς όμως να έχει σφίξει σε σαντιγί.
Κωνσταντίνος Ζυγουράκης