Cooking ideas

Γιατί τα αγαπημένα κρασιά είναι σαν τους δικούς μας ανθρώπους!Δίπλα μας χωρίς ιδιαίτερες τελετουργίες και προσκλήσεις!

Στο τραπέζι των γιορτών οι σωστές οινικές επιλογές έχουν βασικό ρόλο αφού οι αρμονικοί συνδυασμοί κρασιού και φαγητού ολοκληρώνουν τη γευστική εμπειρία. Η πλούσια γκάμα των κρασιών της χώρας μας είναι μια από τις ιδανικότερες συνοδείες των γιορτινών σας πιάτων.

Ένας οίνος ερυθρός ξηρός, όπως το Αγιωργίτικο της σειράς «Ποικιλιακά Λουλούδια», που παράγεται σε αμπελώνες στην περιοχή της Νεμέας, στέκεται στιβαρά δίπλα σε προτάσεις με πληθωρικό γευστικό χαρακτήρα όπως πιάτα κρεατικών ή ζυμαρικών με πικάντικες σάλτσες. Πρόκειται για ένα κρασί με πλούσιο άρωμα, βελούδινη, γεμάτη γεύση και λαμπερό ρουμπινί χρώμα. Σερβίρεται ελαφρά δροσερό στους 15°-18° C.

Κτήμα Θεόπετρα, Τσιλιλή: Ένα ερυθρό που παρουσιάζει όλες τις χάρες της ποικιλίας Λημνιώνα και είναι ότι πρέπει για κατσικίσιο ή αρνίσιο κρέας αλλά και για επιδόρπια σοκολάτας ή κόκκινων φρούτων.

Εναλλακτικά, μία ακόμα εξαιρετική επιλογή κόκκινου κρασιού αποτελεί ο Δούρειος του Κτήματος Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου. Πρόκειται για έναν οίνο ερυθρό ξηρό από σταφύλια Βιολογικής Καλλιέργειας, όπου συναντώνται περίτεχνα οι ποικιλίες Cabernet Sauvignon, Merlot και Syrah. Ο Δούρειος οινοποιείται με την κλασσική μέθοδο της ερυθρής οινοποίησης και παλαιώνεται 12 μήνες σε μικρά, δρύινα γαλλικά βαρέλια. Το χρώμα του είναι βαθύ πορφυρό και τα αρώματά του δυνατά και ποικίλα. Η υπέροχα βελούδινη, γεμάτη και στρογγυλή γεύση του συνοδεύει αρμονικά κρέατα με δυνατές σάλτσες, κυνήγι και δυνατά τυριά. Σερβίρεται στους 18° – 20°C.

Για τους λάτρεις των λευκών κρασιών, προτείνουμε το Μίτος Gold του Άγγελου Ρούβαλη. Στην φιάλη με την χρυσή ετικέτα συναντώνται οι ποικιλίες Viognier και ελληνικού Ροδίτη, συνθέτοντας ένα κρασί διαμάντι με λευκοκίτρινο χρώμα και σύνθετο άρωμα φρέσκων, άγουρων λευκόσαρκων και εξωτικών φρούτων. Ο Μίτος Gold θα συνοδεύει εξαιρετικά πλούσια πιάτα με λευκό κρέας, ψητά ψάρια, θαλασσινά και ζυμαρικά με φίνες, λευκές σάλτσες.

Από το γιορτινό τραπέζι ωστόσο δεν θα μπορούσε να λείπει το Samos Vin Doux, το πιο δημοφιλές κρασί της Σάμου και Νο1 κρασί σε πωλήσεις την Ελλάδα. Είναι κρασί γλυκόπιοτο, με χρυσαφί χρώμα, από την διάσημη ποικιλία Μικρόρωγο Μοσχάτο Σάμου. Στο σώμα του αρώματα μαρμελάδας βερίκοκου, ώριμου πεπονιού και νύξεις καραμέλας βουτύρου κυριαρχούν, προσφέροντας μια πανδαισία αρωμάτων γεύσης, εκφρασμένη με εξαιρετικά φρέσκο τρόπο. Σερβίρεται όπως ένα κλασσικό επιδόρπιο κρασί, μετά το φαγητό στους 8-10°C μαζί με ελαφριά και ανοιχτόχρωμα γλυκά, όπως μηλόπιτα, λεμονόπιτα, τάρτες φρούτων ή ακόμη και μόνο του.

www.olivemagazine.gr

Back to top button
Close
Close