Συνταγή για 8 λαχταριστά doughnuts!
Υλικά για 8 doughnuts από τον σεφ Κωνσταντίνο Ζυγουράκη.
Μείγμα στερεών υλικών
110gr (¾ κούπα) Αλεύρι
75gr (⅓ κούπα) Μαύρη ζάχαρη
35gr (⅓ κούπα) Κακάο
10gr (2 κουταλάκια) Oreo, τριμμένο
5gr (1 κουταλάκι) Αλάτι
3gr (½ κουταλάκι) Baking powder
3gr (½ κουταλάκι) Baking soda
2 Βανίλιες
Μείγμα υγρών υλικών
120gr (½ κούπα) Γάλα
40gr (¼ κούπα) Ηλιέλαιο
10gr (2 κουταλάκια) Ξίδι
1 αυγό, μέτριο
Για το frosting
300gr (1⅓ κούπα) Κρέμα τυριού
175gr (1½ κούπα) Ζάχαρη άχνη
45ml (3 κουταλιές) Γάλα
2 Βανίλιες
Για την γαρνιτούρα
Λίγο τριμμένο Oreo
Εκτέλεση
1) Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
2) Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε παρά πολύ καλά. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το ξαναχρησιμοποιήσουμε.
3) Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε παρά πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιήθουν.
4) Ρίχνουμε το μείγμα των υγρών στο μείγμα με τα στερεά και ανακατεύουμε παρά πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί και να σχηματιστεί μία ελαφρώς ρευστή ζύμη.
5) Τοποθετούμε το μείγμα μέσα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε την ειδική φόρμα για doughnuts μέχρι την μέση.
6) Ψήνουμε στους 180°C για 10 λεπτά. Μόλις ψηθούν τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε μία σχάρα μέχρι να κρυώσουν καλά. Έπειτα τα βουτάμε στο frosting και τα γαρνίρουμε.