Τραχανόπιτα με βαρελίσια φέτα ‘’Μπεμπέζας’’ Π.Ο.Π. και κατσικίσιο κρέας.
ΤΡΑΧΑΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΒΑΡΕΛΙΣΙΑ ΦΈΤΑ ‘’Μπεμπέζας’’ Π.Ο.Π. ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΚΡΈΑΣ ,μια συνταγή από τον σεφ Γιάννη Στανίτσα και προιόντα Μπεμπέζα .
ΥΛΙΚΆ 4 άτομα
6 φύλλα χωριάτικο
150 γρ. τραχανά ξινό
150 γρ. Βαρελίσια Φέτα Μπεμπέζας Π.Ο.Π.
200 γρ. Ζωμό κότας
100 γρ. Φρέσκο γάλα κατσικίσιο
300 γρ. Κατσικίσιο σπάλα
100 γρ. Κρεμμύδι ξερό
1 Δάφνη
Φρέσκο θυμάρι
Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε το κατσικίσιο κρέας με τα μπαχαρικά και το θυμάρι μέχρι να μαλακώσουν. Αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το ξερό κρεμμύδι, προσθέτουμε τον τραχανά και σβήνουμε με το ζωμό κότας και το γάλα. Σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς και προσθέτουμε το κατσικίσιο κρέας. Ανακατεύουμε με την φέτα. Η γέμιση μας είναι έτοιμη.
Σε ένα ταψί στρώνουμε τα μισά φύλλα κάτω λαδώνοντας τα ελαφρώς βάζουμε την γέμιση και στρώνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. Χαράζουμε σε μερίδες και περιχύνουμε 100 γρ. γάλα, 50 γρ. Φέτα ‘’Μπεμπέζας’’ και 2 αυγά τα οποία όλα μαζί τα έχουμε βάλει στο μπλέντερ μέχρι να γίνει ένα μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φουρνο στους 170 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
executive chef
Στανίτσας Γιάννης