Τα μυστικά του “Δειπνοσοφιστή” δια χειρός Στέφανου Καλαμαρά στην Ελάτη
Η γαστρονομική απόλαυση είναι μια ευγενής πράξη που δεν έχει σχέση με τη νεοπλουτίστικη επίδειξη και τη βουλιμία, αλλά με την αναζήτηση του γευστικού κάλλους.
Και είναι ακόμα η γαστρονομία, από την πιο απλή αλλά ποιοτική έως την πιο πολυσύνθετη εκδοχή της, έκφραση της ιδιαίτερης πολιτιστικής ταυτότητας της κάθε πόλης αλλά και του κάθε χωριού στην Ελλάδα που στις μέρες μας αποτελεί μια από τις πιο ανερχόμενες πολιτισμικές ταξιδιωτικές αναζητήσεις, βασικό στοιχείο στη σύγχρονη δυναμική του γαστρονομικού τουρισμού.
Ένα καλό παράδειγμα αποτελεί για τα Τρίκαλα το γνωστό διαχρονικό Οινομαγειρείο-ταβερνείο στην Ελάτη “ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ”στην πλατεία του χωριού
Ο ένας εκ των ιδιοκτητών, ο Στέφανος Καλαμαράς ως μαιτρ, σας μεταφέρει παραδοσιακές συνταγές με σύγχρονες πινελιές που σας μυούν στα μυστικά της τοπικής γαστρονομίας με τον καλύτερο τρόπο, συνθέτοντας και προτείνοντας ένα ξεχωριστό σκηνικό γεύσεων όπως αυτό που ακολουθεί !!! Σε έναν χώρο που υποστηρίζει τη μοντέρνα αισθητική στη γεύση, χωρίς να αποποιούνται το παλιό και «δοκιμασμένο» σερβίρονται ψαγμένες επιλογές που ανεβάζουν τον πήχη και τον φθάνουν στο απόγειο του ουρανίσκου… Το ταξίδι γεύσεων μπορεί να ξεκινήσει πέρα από τα ορεκτικά με ένα κυρίως πιάτο, από αγριογούρουνο στη γάστρα, γαρνιρισμένο με πουρέ γλοκοπατάτας, και θεωρείται ως ένα από τα πιάτα που θα σας συστήσουν στην τοπική γαστριμαργία με την μεστωμένη και ξεχωριστή του γεύση ενώ αν προτιμάτε κάτι πιο χωριάτικο με απόλυτο κρεατικό, πολύ καλή επιλογή είναι το κοντοσούβλι σερβιρισμένο μαζί με την σούβλα ,που σας προκαλεί δέος για το εάν πρέπει να το κοιτάξετε η να το αρπάξετε …..
Στην συνέχεια σταθερή “λαιμαργική” αξία παραμένει και η μοναδική μοσχαρίσια μπριζόλα “γίγας” που απογειώνει τον ουρανίσκο στις κρεατικές επιλογές και η οποία εναρμονίζεται πλήρως όλες τις ώρες με την στιγμή και το τοπίο …..ως μια ξεχωριστή παραδοσιακή γεύση με άγρια χαρακτηριστικά …..
Οι επιλογές πάντως συνεχίζονται και ο ΣΕΦ του καταστήματος μπορεί να δημιουργήσει τα πάντα και να καλύψει κάθε γαστρονομική απαίτηση του επισκέπτη ……..
χζ