Γονείς & ΠαιδίΠολιτισμός

Μια κλεφτή ματιά στο «Μουσείο Φαντασίας» και παραμυθιών του Ευγένιου Τριβιζά.

Μια κλεφτή ματιά
Κατά την περίοδο της 81ης ΔΕΘ, που ανοίγει σήμερα τις πύλες της, θα λειτουργήσει μόνο ένα μικρό τμήμα του πάρκου και, ουσιαστικά, οι επισκέπτες που θα μπαίνουν χωρίς εισιτήριο, θα μπορούν να δουν πώς εξελίσσονται οι εργασίες για την ολοκλήρωση του πάρκου. Η επίσημη έναρξη λειτουργίας του θα γίνει στις 24 Οκτώβρη, οπότε και το πάρκο θα γεμίζει χαρά και φαντασία τους κάθε ηλικίας επισκέπτες του, μέχρι και το Φεβρουάριο του 2017. Αυτή τη στιγμή το πάρκο δεν είναι ολοκληρωμένο, γι’ αυτό και η είσοδος κατά τη διάρκεια της 81ης ΔΕΘ, θα είναι ελεύθερη.%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82-2

Συνδυασμός εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας
Ο υπεύθυνος για τη διαμόρφωση και λειτουργία του θεματικού πάρκου, Γρηγόρης Αβανίδης, δήλωσε στη Voria.gr: «Η Helexpo, στην προσπάθειά της να δώσει κάτι καινούριο, διαφορετικό, μοναδικό και πρωτότυπο, είχε να επιλέξει ανάμεσα σε θέματα με πολύ μεγάλη ελκυστικότητα όλο το προηγούμενο διάστημα».
Όπως εξηγεί ο κ. Αβανίδης, με το Εργοστάσιο Σοκολάτας, η Helexpo έβαλε πολύ ψηλά τον πήχη. Για αυτό έπρεπε να λειτουργήσει ένα θέμα που θα έκανε πραγματικά «αίσθηση». «Μεταξύ και άλλων προτάσεων που είχαμε, αποφασίσαμε να κάνουμε μια μεγάλη συνεργασία με έναν κορυφαίο Έλληνα συγγραφέα, για να δώσει κάτι πολύ ποιοτικό. Κάτι που έχει βάση και στην εκπαίδευση και στην ψυχαγωγία. Να δημιουργήσει αυτόν τον συνδυασμό, για να τον προσφέρει στο κοινό», καταλήγει.

Πρεμιέρα στις 24 Οκτωβρίου
Από τις 24 Οκτωβρίου και μετά, οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν ένα «Μουσείο Φαντασίας», να γνωρίσουν τον συγγραφέα Ευγένιο Τριβιζά και το έργο του – έχει γράψει πάνω από 180 παραμύθια, μεταξύ αυτών και τη θρυλική Φρουτοπία που μεγάλωσε μια ολόκληρη γενιά. Ακόμη, θα υπάρχουν αντικείμενα από αυτά που φαντάστηκαν όσοι έχουν διαβάσει τα παραμύθια του, ενώ σε αίθουσες προβολής οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θα παρακολουθούν φιλμ βγαλμένα μέσα από τις ιστορίες του. Τέλος, σε διάφορους χώρους θα γίνονται αναπαραστάσεις και αφηγήσεις από τα πιο αγαπημένα παραμύθια του συγγραφέα.
Το πάρκο πρόκειται να προσφέρει εκπαιδευτικά εργαστήρια για σχολικά γκρουπ, όπου, χωρίς πρόσθετη χρηματική επιβάρυνση, οι μικροί επισκέπτες θα ανακαλύψουν τα μυστικά του πιο αγαπημένου συγγραφέα και παραμυθά.
Η περιήγηση στους «Μυστικούς κόσμους του Ευγένιου Τριβιζά» είναι μια πρωτότυπη, βιωματική και διδακτική εμπειρία μάθησης, ψυχαγωγίας και ανεξάντλητης φαντασίας.To νέο, θεματικό πάρκο περιμένει να «ταξιδέψει» στον κόσμο της φαντασίας και του παραμυθιού.
Οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες «επιβιβάζονται» στο «Τρένο που πάει παντού» και ανακαλύπτουν τους μυστικούς κόσμους του Ευγένιου Τριβιζά. Ταξιδεύουν στο «Μουσείο της Φαντασίας» και γυρίζουν πίσω στον χρόνο στη «Γειτονιά των μυστικών κόσμων». Λύνουν τους γρίφους, απαντούν στα αινίγματα και αποδρούν από τα «Δωμάτια του παραμυθένιου Μυστηρίου». Οι πιο φανταστικές ιστορίες ξεδιπλώνονται μπροστά τους, στην «Αίθουσα αφήγησης» και τα πιο αγαπημένα παραμύθια ζωντανεύουν στην πιο μαγική διαδρομή…
…από το μυστικό εργαστήρι του Φραγκίσκου του φραγκόσυκου, του περιβόητου εφευρέτη της Φρουτοπίας που με το μυστικό όπλο του μεταμορφώνει τους μανάβηδες σε βίδες, στο πανέμορφο αλλά ευάλωτο λουλουδένιο σπιτάκι που χτίζουν τα τρία μικρά λυκάκια για να προστατευθούν από τον Ρούνι- Ρούνι το ύπουλο κακό γουρούνι!
…από το στοιχειωμένο κάστρο της μάγισσας Φρικαντέλας που κλέβει φωνές παιδιών και τις φυλακίζει σε μπαλόνια, στο ονειρικό ζαχαροπλαστείο όπου ο κύριος Ζαχαρίας συναντάει την κυρία Γλυκερία και της χαρίζει ένα λαχταριστό μπακλαβαδάκι!
…από το απίθανο τσίρκο του Μανόλη με το θαυμαστό γιγάντιο σαλιγκάρι του ουράνιου τόξου, στο μυστηριώδες μέγαρο της Δόνας Τερηδόνας που φυλακίζει τη μικρή Λουκία επειδή έχει χαμόγελο ομορφότερο από το δικό της!
Το Μουσείο Φαντασίας αποτελεί έμπνευση του σπουδαίου δημιουργού Ευγένιου Τριβιζά και θα έχει την προσωπική του σφραγίδα. Από την πλευρά της Helexpo, η παραγωγή γίνεται σε συνεργασία με τη δημιουργική ομάδα DreamWorkers, τους δημιουργούς του Εργοστασίου Σοκολάτας.

Πηγή: http://voria.gr/index.php/

Back to top button
Close
Close