Μεξικάνικες μπριζόλες χοιρινές !
Νόστιμες ψητές χοιρινές μπριζόλες, μαριναρισμένες, ζουμερές και ελαφρά πικάντικες.
Προετοιμασία: 10 λεπτά και ο χρόνος για το μαρινάρισμα
Μαγείρεμα: 15 λεπτά
Σύνολο: 25 λεπτά και ο χρόνος για το μαρινάρισμα.
Υλικά συνταγής: (4 μερίδες )
Χοιρινές μπριζόλες: 4 μεγάλες (περίπου 230 – 250 γρ η μια)
Ηλιέλαιο: 5 κουταλιές σούπας
Κόκκινο ξηρό κρασί: 1 κούπα
Ψιλοκομμένο σκόρδο: 2 σκελίδες
Ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μέτριο
Ψιλοκομμένες πιπεριές τσίλι: 3 – 4 ανάλογα το γούστο σας (χωρίς τα σπόρια)
Ψιλοκομμένο δεντρολίβανο: 2 – 3 κλαδάκια (μόνο τα φύλλα)
Λεμόνι ή λάιμ: 1 – 2 για το σερβίρισμα
Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει
Οδηγίες:
1. Ανακατεύετε το ηλιέλαιο, το κρασί, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το δεντρολίβανο. Περιχύνετε με την μαρινάδα τις μπριζόλες και τις αφήνετε να μαριναριστούν 3 – 4 ώρες ή ακόμη καλύτερα όλη νύχτα.
2. Βγάζετε τις μπριζόλες από την μαρινάδα και τις ψήνετε σε καυτή σχάρα στα κάρβουνα ή στο γκριλ 4 – 8 λεπτά από κάθε πλευρά (ανάλογα πόσο ψημένες τις θέλετε)
3. Βγάζετε τις μπριζόλες σε πιατέλα, αλατοπιπερώνετε, αν θέλετε προσθέτετε και λίγη ρίγανη και σερβίρετε αμέσως με φρεσκοκομμένο λεμόνι ή λάιμ.