Cooking ideas

Σοκολατόπιτα…ο απόλυτος πειρασμός !

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
360 γρ Κουβερτούρα μαύρη
330γρ βούτυρο
12 αυγά
450γρ ζάχαρη
180γρ αλεύρι
45γρ κακάο
1 ξύσμα πορτοκαλιού
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
100γρ ζάχαρη
170γρ νερό
80γρ γλυκόζη
Ψήνω στους 200C για 16’
Για το ντεκόρ πραλίνα φουντουκιού

Εκτέλεση: ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ

•Λιώνουμε το βούτυρο με την σοκολάτα σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σχηματιστεί συμπαγές μίγμα. Εν τω μεταξύ σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε τη ζάχαρη , το αλεύρι, τις βανίλιες και τους κρόκους των αυγών.
•Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
•Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά-σιγά τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο στο μείγμα ζάχαρη-αυγά-βανίλιες-αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς.
•Προσθέτουμε λίγη-λίγη την μαρέγκα, ανακατεύοντας με το χέρι.
•Αδειάζουμε το μείγμα σ’ ένα καλά βουτυρωμένο πυρέξ(φόρμα κεικ) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.
•Πρέπει να κρυώσει πολύ καλά για να το ξεφορμάρετε (διότι η σοκολάτα μέσα παράμενει ρευστή κι αυτό ακριβώς είναι που κάνει τη συνταγή τόσο κολασμένη).
•Aν είστε εραστής της σοκολάτας, σας προτείνω μόλις κρυώσει να το περιχύσετε με σιρόπι σοκολάτας, το οποίο θα φτιάξετε λιώνοντας 200 γρ σοκολάτας κουβερτούρας (ή υγείας) σε χαμηλή φωτιά και προσθέτοντας (μόλις λιώσει τελείως) σιγά-σιγά ζεσταμένο φρέσκο γάλα, μέχρι να αραιώσει λίγο (με το μάτι θα δείτε πόσο αραιό πρέπει να είναι-υπολογίστε πως θα πρέπει να “στέκεται” το σιρόπι πάνω στο κεικ).
Πρέπει να ομολογήσω πως όποιος το έχει δοκιμάσει έχει πάθει … εξάρτηση!

ΧΟΡΗΓΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ ΦΩΤΗ

Back to top button
Close
Close