Cooking ideasUncategorized
Γιουβέτσι με θαλασσινά !
Με ότι υλικά έχετε στο ψυγείο..γαρίδες ,μύδια ,καλαμάρι φτιάξτε ένα γετυστικό πιάτο και παρακολουθήστε σήμερα την εκπομπή ..Chef στην κουζίνα με θαλασσινές συνταγές από την Σκιάθο, 18.30 από την τηλεόραση της ΤΡΤ .
Γιουβέτσι με Θαλασσινά
Για 4 άτομα(ότι θαλασσινά έχουμε)
Για τη συνταγή της Μαρμίτας
Κριθαράκι μέτριο 240 γρ
Γαρίδες 8 τεμ
Καραβίδες 4 τεμ
Μύδια 1 κιλο
Ελαιόλαδο
Σκόρδο
Κρεμμύδι ξερό – ½Κρεμμύδι φρέσκο 2 τεμ
Σκόρδο 2 σκ
Λευκό κρασί ½ φλιτζάνι
Ντομάτες τριμμένες 2 τεμ-
Φρέσκο θυμάρι
Ευχαριστώ πολύ τον Σεφ , Πάνο Σταμούλη,Σκιάθος
Πώς το κάνουμε:
- Σωτάρουμε στο λάδι τα θαλασσινά.
- “Σβήνουμε” με το κρασί και προσθέτουμε το μείγμα του blender μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το κριθαράκι.
- Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα θαλασσινά.
- Προσθέτουμε και το κριθάρι ανακατεύοντας συνεχώς να μην κολλήσει και να απορροφήσει όσα υγρά θέλουμε.
- Μπορούμε σε αυτό το στάδιο να ανακατέψουμε 1 φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό.