O Ελληνας βραβευμένος σεφ Μάνος Μακρυγιαννάκης κέρασε γαμοπίλαφο και ντάκο στις Βρυξέλλες
Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Ελληνας βραβευμένος σεφ Μάνος Μακρυγιαννάκης και η ομάδα του, προσφέροντας μεζέδες με… εσάνς από Κρήτη.
Από γαμοπίλαφο και ντάκο μέχρι τραχανά και ρακή, οι επισκέπτες της εκδήλωσης «κόλλησαν» στο ελληνικό περίπτερο δημιουργώντας… ουρές.
Ηταν το πιο δημοφιλές από τα 28, με άξιο «αντίπαλο» πάντως το ιταλικό περίπτερο… «Για ακόμη μία χρονιά φαίνεται ότι οι Ευρωπαίοι -και όχι μόνο- επέλεξαν την ελληνική κουζίνα» είπε στο «Εθνος» ο σεφ. «Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να διαφημιστούν τα φαγητά, τα προϊόντα μας, αλλά και η ίδια η χώρα μας εν όψει καλοκαιριού», τόνισε.
Κέρδισε τον «χρυσό σκούφο»
Ο Μάνος Μακρυγιαννάκης δεν είναι τυχαίος. Πρόσφατα κέρδισε τον «χρυσό σκούφο» για το μαγείρεμά του. Σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου με το όνομα «Φίλεμα» («Philema») στην περιοχή Σατελέν στις Βρυξέλλες, «σήκωσε» το ξεχωριστό αυτό βραβείο για δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερα χρόνια λειτουργίας.
Επενδύοντας αποκλειστικά σε ελληνικά προϊόντα και σε συνεργασίες αποκλειστικά με Ελληνες παραγωγούς και συνεταιρισμούς από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τα Χανιά, ο κρητικής καταγωγής σεφ καταφέρνει να παντρέψει γεύσεις που ικανοποιούν κάθε γούστο.
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ