Cooking ideas
Πέννες ογκρατέν με σπανάκι ,μανιτάρια και παρμεζάνα viofree ..από το Φύσις Έργον!
Υλικά
1 πακέτο πένες
Ελαιόλαδο
1 κιλό σπανάκι
Μισό κιλό μανιτάρια
2 χούφτες mix λαχανικών
Αλάτι- πιπέρι
Για τη σάλτσα
4 γλυκοπατάτες βρασμενες και κομμένες σε κύβους
1 λίτρο γάλα σόγιας η γάλα αμυγδάλου
4 κουταλιές μαγιά
3 κ.σ. φυτική μαργαρίνη
Αλάτι , πιπέρι
Κάρυ
Γλυκιά πάπρικα
Εκτέλεση
Βράζουμε και σουρώνουμε τις πένες .Τις μεταφέρουμε σ ένα ταψί.Σ ένα τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια .προσθέτουμε το σπανάκι , τα λαχανικά και τον κύβο , ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι .Αλατοπιπερωνουμε και προσθέτουμε το μείγμα στις πένες ,ανακατεύουμε καλά .Χτυπάμε τις πατάτες μέχρι να γίνουν πουρές ..προσθέτουμε το γάλα κ τα υπόλοιπα υλικά ενώ συνεχίζουμε το ανακάτεμα .Προσθέτουμε το μείγμα στο ταψί και ρίχνουμε από πάνω extra παρμεζάνα .Ψήνουμε στους 200 μέχρι να ροδίσει …Καλή επιτυχία
Το κατάστημα βιολογικών προϊόντων Φύσις Έργον – Άρης Καμπαγιάννης βρίσκεται Γαριβάλδη 17 στα Τρίκαλα. Τηλ. 2431051232.