Αρνάκι του αμπελουργού απο τον σεφ Λευτέρη Σουλιώτη ,Αετών Μέλαθρον
Αρνάκι του αμπελουργού !
Οι συνταγές μας παρουσιάζονται στην ακπομπή ”σεφ στην κουζίνα” προβάλλονται από την ΤΡΤ.
ΑΡΝΑΚΙ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΟΥ.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
200-250gr ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ.
1 ΤΟΜΑΤΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ.
1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ.
ΜΑΪΝΤΑΝΟΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟΣ.
ΛΙΓΟ ΘΥΜΑΡΙ.
1 ΦΥΛΛΟ ΔΑΦΝΗΣ.
ΛΙΓΗ ΡΙΓΑΝΗ.
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ.
1 ΜΠΟΥΤΙ ΑΡΝΙΣΙΟ ΑΝΟΙΓΜΕΝΟ Κ ΧΤΥΠΗΜΕΝΟ ΚΑΛΑ.
1 ΒΑΖΑΚΙ ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ ΞΑΛΜΥΡΙΣΜΕΝΑ.
ΛΙΓΟ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ.
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ.
• ΡΙΧΝΩ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΩΛ Κ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΚΑΛΑ.
• ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΝΩ.
• ΑΠΛΩΝΩ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ Κ ΤΟ ΛΑΔΩΝΩ ΚΑΛΑ.
• ΑΠΛΩΝΩ ΤΑ ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΟΔΗ ΠΛΕΥΡΑ Κ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΩ ΠΑΝΩ ΣΤΡΩΝΩ ΤΟ ΜΠΟΥΤΙ.
• ΓΕΜΙΖΩ ΤΟ ΜΠΟΥΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ Κ ΥΣΤΕΡΑ ΤΟ ΤΥΛΙΓΩ ΡΟΛΟ. ΚΛΕΙΝΩ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ ΤΙΣ ΑΚΡΕΣ.
• ΒΑΖΩ ΤΟ ΡΟΛΟ ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΨΙ, ΡΙΧΝΩ ΝΕΡΟ Κ ΨΗΝΩ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 2 ΩΡΕΣ.