Cooking ideas

Αστακομακαρονάδα από τον σεφ Λευτέρη Σουλιώτη

ΑΣΤΑΚΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ. Για 2 άτομα.

• 1 ΑΣΤΑΚΟ 500gr. ΠΕΡΙΠΟΥ (ΚΟΜΜΕΝΟ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ.)
• ΚΡΕΜΥΔΙ ΦΡΕΣΚΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ 2 ΚΛΩΝΑΡΙΑ.
• ΣΑΛΤΣΑ ΓΑΡΙΔΑΣ. 200-250ml.
• ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΜΑΤΑΣ. 300-350ml.
• ΟΥΖΟ. 100-150ml.
• ΚΡΑΣΙ ΛΕΥΚΟ 100-150ml.
• ΜΑΪΝΤΑΝΟΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟΣ.
• ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΦΡΕΣΚΟΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟΣ.
• ΝΕΡΟ 100-150.
• SPAGHETTI Νο5 250-300gr.
• ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ.
• ΣΑΛΤΣΑ ΑΣΤΑΚΟΥ. 200ml.

ΑΣΤΑΚΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ.
ΑΦΟΥ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΝΕΡΟ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ, ΜΕ ΛΙΓΟ ΑΛΑΤΙ ΡΙΧΝΩ ΤΑ SPAGHETTI ,ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΗΝΩ ΝΑ ΒΡΑΣΟΥΝ ΓΙΑ 7-8΄. ΑΦΟΥ ΒΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΚΡΥΩΝΩ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΥΣΗ.
ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΤΗΓΑΝΙ Η΄ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΙΚΡΗ, ΒΑΖΩ ΛΑΔΙ ΝΑ ΚΑΨΕΙ Κ ΡΙΧΝΩ ΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ.
ΤΟΝ ΧΡΩΜΑΤΙΖΩ Κ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ Κ ΜΕΤΑ ΡΙΧΝΩ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ.
ΣΒΗΝΩ ΜΕ ΤΟ ΟΥΖΟ Κ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΡΙΧΝΩ Κ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ.
ΡΙΧΝΩ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΜΑΤΑΣ Κ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΑΣΤΑΚΟΥ Κ ΤΗΝ ΑΦΗΝΩ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΓΙΑ 1-2’, ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΝΩ.
ΡΙΧΝΩ Κ ΤΟ ΝΕΡΟ Κ ΑΦΗΝΩ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ Η ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑ 5’ ΠΕΡΙΠΟΥ.
ΒΓΑΖΩ ΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ Κ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΑ SPAGHETTI.
ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΚΑΛΑ Κ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΡΙΧΝΩ ΤΟ ΜΑΪΝΤΑΝΟ Κ ΤΟΝ ΦΡΕΣΚΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ.

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button
Close
Close