Επιχειρείν

Όσα πρέπει να ξέρετε για τις εκλογές στο Επιμελητήριο Τρικάλων

Έληξε χθες 8 Οκτωβρίου, η προθεσμία τακτοποίησης οφειλών στο Επιμελητήριο Τρικάλων, και ενόψει των εκλογών του επόμενου μήνα.  Η λήξη της προθεσμίας τακτοποίησης των οφειλών στο Επιμελητήριο Τρικάλων είναι ένα σημαντικό ορόσημο, ειδικά ενόψει των επερχόμενων εκλογών του επόμενου μήνα. Όσοι δεν τακτοποίησαν τις οφειλές τους ενδεχομένως να μην έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία. Είναι μια κρίσιμη περίοδος για την επιχειρηματική κοινότητα, καθώς οι εκλογές θα καθορίσουν τη νέα διοίκηση που θα επηρεάσει τη λειτουργία και τις στρατηγικές του Επιμελητηρίου για τα επόμενα χρόνια.

Για να έχει κάποιος το δικαίωμα ψήφου στις εκλογές του Επιμελητηρίου, ισχύουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις που καθορίζονται από την ελληνική νομοθεσία και τον κανονισμό λειτουργίας του κάθε Επιμελητηρίου. Ειδικότερα, στο Επιμελητήριο Τρικάλων, όπως και στα περισσότερα Επιμελητήρια της χώρας, για να ψηφίσει κάποιος, πρέπει:

  1. Να είναι μέλος του Επιμελητηρίου: Μόνο τα ενεργά μέλη, δηλαδή όσοι είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του Επιμελητηρίου, μπορούν να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία.
  2. Να έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις: Τα μέλη πρέπει να έχουν εξοφλήσει ή ρυθμίσει τυχόν οφειλές προς το Επιμελητήριο.
  3. Να έχουν συμπληρώσει το απαιτούμενο χρονικό διάστημα εγγραφής: Συνήθως, τα νέα μέλη πρέπει να έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον ένα έτος από την εγγραφή τους στο Επιμελητήριο για να έχουν δικαίωμα ψήφου. Στους εκλογικούς καταλόγους καταχωρούνται νομικά πρόσωπα-μέλη του Επιμελητηρίου που έχουν συμπληρώσει ένα έτος από την εγγραφή τους στο Ε.Ε.Θ. (δηλαδή όσοι έχουν εγγραφεί μέχρι και την 22-11-2023) και έχουν εξοφλήσει τα τέλη τήρησης μερίδας στο ΓΕΜΗ για το έτος 2023 το αργότερο μέχρι την 14η Οκτωβρίου 2024, ημέρα Δευτέρα και μέχρι ώρα 15.00μ.μ.
  4. Να μην έχουν νομικά κωλύματα: Π.χ. μέλη που έχουν πτωχεύσει ή έχουν υποστεί ποινικές κυρώσεις που αφορούν οικονομικά εγκλήματα μπορεί να μην έχουν δικαίωμα ψήφου.

Back to top button
Close
Close