Ειδήσεις

Όλη η Θεσσαλία μία γευστική πανδαισία στην έκθεση Taste Thessaly στις Βρυξέλλες

 

Το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας κέρδισε τις εντυπώσεις του κοινού στην εβδομάδα ευρωπαϊκών περιφερειών και πόλεων                

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας επένδυσε στη θεσσαλική γεύση με τοπικά προϊόντα και κέρδισε τις εντυπώσεις στην έκθεση Taste Thessaly που έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της εβδομάδας των ευρωπαϊκών περιφερειών και των πόλεων. Εκατοντάδες ήταν οι Ευρωπαίοι που πέρασαν σήμερα από το εντυπωσιακό περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που στήθηκε στην έδρα της Κομισιόν για τη συγκεκριμένη έκθεση και όλοι τους είχαν την ευκαιρία να γευτούν τα πλούσια προϊόντα της θεσσαλικής γης.

Εξαιρετική ήταν η αίσθηση που άφησαν τα θεσσαλικά κρασιά, τα οποία συνοδεύτηκαν από τις γαστριμαγικές δημιουργίες του σεφ, Αλέξανδρου Θεολόγου. Οι επισκέπτες τίμησαν δεόντος και το τσίπουρο της Θεσσαλίας το οποίο έρεε άφθονο πρωταγωνιστώντας σε αυτή τη γιορτή της γαστρονομίας. Το κοινό έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και δοκίμασε τις ποικίλες προτάσεις των διάφορων πιάτων με βάση τα τυριά της Θεσσαλίας όπως φέτα, μπάτζο, μανούρι και ανθότυρο καθώς και τα αλλαντικά «Ρωμιό» όπως παστράμι, κλασσικό σαλάμι αέρος ή σαλάμι αέρος με αρνί. Τα θεσσαλικά κρέατα με τη σφραγίδα της παράδοσης κέρδισαν τους επισκέπτες με γκουρμέ εσάνς, τσάτνεϊ εσπεριδοειδών από τις «Αντιγονίδες», πάστα ελιάς, ελιές γεμιστές και φρούτα από τον θεσσαλικό κάμπο συνέθεσαν μία γευστική πανδαισία, που βαθμολογήθηκε με άριστα από όσους στήθηκαν στην ουρά για να δοκιμάσουν τα εδέσματα στο περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Συμμετείχαν, προσφέροντας τα προϊόντα τους, οι θεσσαλικές επιχειρήσεις: Όλυμπος, Ραψάνη Χρυσοχόου. Τάχας, Ρωμνιό Αλλαντοποιείο, Αγροτικός Συνεταιρισμός Πυργετού, Domaine Μίγας, ΑΡΙS- ERA, Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Θεσσαλίας, Καρδάση Distillery, MJF- The Fruit Company, Anthema, Roussas, Intercomm Foods, Χώτος, Οινοποιεία Πουλτσίδη, Κασίδης, Θες Αρώματα, Κτήμα Θεόπετρα, Κίσσαβος, Κορφές, Κατσαρος Distillery, Τσιλιλής, Αβραμούλης, Τζαφέτας, Μπρέτας.

 

Να σημειωθεί ότι εξέχουσα σημασία είχε η παρουσία του κ. Carsten Rasmussen, Προϊσταμένου της Μονάδας Ελλάδας – Κύπρου της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος επισκέφθηκε αποκλειστικά το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αναγνωρίζοντας την αξία των δράσεων που αναπτύσσονται στην περιοχή μας.

O Δ. Τσέτσιλας

Ο Δ. Τσέτσιλας Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και επικεφαλής της Θεσσαλικής Αντιπροσωπείας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η συμμετοχή μας στην EURegionsWeek 2024 ήταν μια μεγάλη επιτυχία για την Περιφέρεια Θεσσαλίας». «Ευχαριστούμε όλους τους συνεργάτες της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης και της Περιφέρειας που εργάστηκαν μεθοδικά για την άρτια οργάνωση της παρουσίας μας. Η Θεσσαλία έχει τη δυνατότητα να πρωταγωνιστήσει στην προώθηση ποιοτικών αγροδιατροφικών προϊόντων, ενισχύοντας την τοπική οικονομία και προβάλλοντας διεθνώς τη μοναδικότητα της περιοχής μας».

 

 

 

 

 

 

 

 

Back to top button
Close
Close