Lifestyle news

Όλη η Βενετία μιλάει για τις αποκαλυπτικές ερωτικές σκηνές του Daniel Craig στο «Queer»

Η νέα του ταινία του Luca Guadagnino, Queer, έκανε μόλις πρεμιέρα με διθυραμβικές κριτικές – και ανεβασμένες θερμοκρασίες – στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Η ταινία είναι διασκευή του ημι-αυτοβιογραφικού μυθιστορήματος του William S. Burroughs, που γράφτηκε τη δεκαετία του ’50 και δημοσιεύτηκε το 1985, και αφορά έναν τοξικομανή, τον Bill Lee, ο οποίος ζει στην Πόλη του Μεξικού, κυνηγώντας τη διέγερση από τα ναρκωτικά και το σεξ με τους σωματώδεις άνδρες που συναντά – ιδιαίτερα με τον γοητευτικό ναύτη, Eugene Allerton, αναφέρει το thedailybeast.

Ο Lee αποκαλύπτει στον Allerton ότι είναι ομοφυλόφιλος και τον προσκαλεί σε ένα ταξίδι στη Νότια Αμερική, όπου θέλει να μάθει για το φυτό αγιαουάσκα, που υποτίθεται πως δίνει τηλεπαθητικές δυνάμεις. Αυτός είναι ένας από τους στόχους του ταξιδιού, ο άλλος είναι να έχει τον Allerton μόνο για τον εαυτό του, μετατρέποντας την εξάρτησή του από τα ναρκωτικά σε εξάρτηση από έναν άνδρα.

Η ερμηνεία του Craig απέσπασε διθυραμβικές κριτικές από τους κριτικούς που παρακολούθησαν την ταινία στη Βενετία, χαρακτηρίζοντάς την συγκινητική και την καλύτερη δουλειά της καριέρας του. Ωστόσο, την παράσταση κλέβουν οι ερωτικές σκηνές της ταινίας, που είναι απροσδόκητα αποκαλυπτικές.

«Αυτή τη φορά ο Guadagnino σίγουρα δεν στρέφει την κάμερα στο παράθυρο», ανάρτησε στο X ο Kyle Buchanan των New York Times. «Εντάξει, είπα ψέματα: Έδειξε για λίγο το παράθυρο και μετά γύρισε πίσω στην πράξη κάνοντας μας: «έκπληξη!».

Ο Ryan Lattanzio του Indiewire έγραψε ότι η ταινία έχει «τις πιο αποκαλυπτικές γκέι ερωτικές σκηνές που μπορώ να θυμηθώ σε οποιαδήποτε mainstream ταινία – αν μπορούμε να πούμε ότι το Queer είναι mainstream» και αποκάλυψε ότι ο ποπ σταρ Omar Apollo, εμφανίζεται τελείως γυμνός σε μία σκηνή.

Η στροφή της κάμερας στο παράθυρο αναφέρθηκε σε αρκετές κριτικές.

«Το γεγονός ότι ο Guadagnino στρέφει την κάμερα στο παράθυρο και στις δύο σκηνές, μόνο για να επιστρέψει σε ακόμη πιο έντονη πράξη, δείχνει ότι «τρολάρει» τους επικριτές της πιο γνωστής ερωτικής σκηνής στο Call Me By Your Name, που έστρεψε την κάμερα σε ένα δέντρο έξω από το υπνοδωμάτιο όταν οι Timothée Chalamet και Armie Hammer ξεκίνησαν τη δράση», έγραψε ο Lattanzio.

Ο Nicholas Barber του BBC ξεκίνησε την κριτική του με μια παρόμοια παρατήρηση:

«Όταν βγήκε το Call Me By Your Name το 2017, ο σκηνοθέτης επικρίθηκε για τη διακριτικότητα των ερωτικών σκηνών μεταξύ των δύο ανδρών εραστών. Ακόμα και ο σεναριογράφος της ταινίας, James Ivory, υποστήριξε ότι τα γυμνά σώματα των Timothée Chalamet και Armie Hammer έπρεπε να φαίνονται. Προφανώς, ο Guadagnino είχε αυτό στο μυαλό του όταν γύριζε το Queer, γιατί όταν ο Daniel Craig πηγαίνει στο κρεβάτι με έναν άντρα, η ερωτική τους σκηνή φαίνεται ολόκληρη, από την αρχή μέχρι το εκρηκτικό τέλος».

Back to top button
Close
Close