Τρίκαλα

“Φουλάρουν τα νοικοκυριά στα Τρίκαλα: Ντανιάζουν ξύλα για τον χειμώνα σε αυλές και αποθήκες”

Στα Τρίκαλα, όπως και σε πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδας, τα νοικοκυριά ετοιμάζονται εντατικά για τον χειμώνα, γεμίζοντας τις αποθήκες τους με ξύλα για τζάκια και σόμπες. Οι αυλές και οι αποθηκευτικοί χώροι γεμίζουν με ξύλα, καθώς οι κάτοικοι προμηθεύονται νωρίς για να εξασφαλίσουν καλύτερες τιμές και επαρκείς ποσότητες.

Πολλοί επιλέγουν να προμηθευτούν από τοπικούς παραγωγούς και διανομείς, προκειμένου να αποφύγουν μελλοντικές αυξήσεις τιμών, αλλά και για να είναι σίγουροι ότι τα ξύλα τους θα είναι σωστά στεγνά, κάτι που αυξάνει την αποδοτικότητα καύσης και μειώνει τα έξοδα θέρμανσης.

Στις αγροτικές περιοχές γύρω από τα Τρίκαλα, η τάση να αποθηκεύονται μεγάλες ποσότητες καυσόξυλων είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη, καθώς οι κάτοικοι χρησιμοποιούν τα ξύλα ως κύρια πηγή θέρμανσης. Οι αυλές και οι εξωτερικοί χώροι γεμίζουν με ντανιασμένα ξύλα, τα οποία τοποθετούνται με προσοχή ώστε να αερίζονται σωστά και να διατηρούνται σε καλή κατάσταση μέχρι να χρειαστούν.

Ενδεικτικά, πολλοί προμηθευτές στην περιοχή προσφέρουν και την υπηρεσία κοπής και τοποθέτησης ξύλων στα νοικοκυριά, βοηθώντας στην οργάνωση και αποθήκευσή τους, καθώς και στην εξασφάλιση επαρκών προμηθειών πριν το χειμώνα.

Οι προμήθειες σε ξύλα για σόμπες και τζάκια ενόψει του χειμώνα είναι ένα θέμα που απασχολεί τους καταναλωτές, ιδιαίτερα λόγω των αυξημένων αναγκών θέρμανσης. Οι τιμές στα καυσόξυλα φαίνεται να παραμένουν σχετικά προσιτές, ωστόσο υπάρχουν ορισμένες διαφοροποιήσεις ανάλογα με την περιοχή, την ποιότητα και τον προμηθευτή.

Τιμές:

  • Τιμή ανά κυβικό μέτρο: Οι τρέχουσες τιμές στα καυσόξυλα κυμαίνονται συνήθως μεταξύ 90 και 130 ευρώ ανά κυβικό μέτρο, ανάλογα με το είδος ξύλου (δρυς, οξιά, ελιά, πεύκο κ.λπ.) και την περιοχή.
  • Προμήθεια και παράδοση: Πολλοί προμηθευτές προσφέρουν δωρεάν παράδοση, ενώ άλλοι ενδέχεται να χρεώνουν μικρό επιπλέον ποσό για την μεταφορά.

Προσφορές και ζήτηση:

  • Οι πρώιμες παραγγελίες από Σεπτέμβριο έως Οκτώβριο συχνά έχουν καλύτερες προσφορές, καθώς η ζήτηση δεν έχει φτάσει ακόμα στο αποκορύφωμά της.
  • Η αυξημένη ζήτηση κατά τον χειμώνα μπορεί να οδηγήσει σε ελαφρές αυξήσεις τιμών, γι’ αυτό συστήνεται η έγκαιρη αγορά.

Προβλήματα στην αγορά:

  • Κάποιες περιοχές μπορεί να αντιμετωπίζουν περιορισμένη προσφορά λόγω προβλημάτων στην παραγωγή ή στη μεταφορά, κάτι που ενδέχεται να ανεβάσει το κόστος για τους καταναλωτές.

Συνολικά, η αγορά των ξύλων παραμένει ανταγωνιστική, με αρκετές επιλογές για προσιτές τιμές, αλλά είναι σημαντικό οι καταναλωτές να ελέγχουν τη διαθεσιμότητα και την ποιότητα πριν προχωρήσουν σε αγορές.

Back to top button
Close
Close