Υπόθεση της οικογένειας “Καραμπούλα”, η τοπική γαστρονομία στο Περτούλι !
 Η τοπική γαστρονομία μπαίνει δυναμικά στο προσκήνιο και ανάγεται σε δυνατό χαρτί του Περτουλίου, χάρις στην στόφα και στην δυναμική μιας οικογένειας που εξελίσσει την παράδοση με επαγγελματικά πρότυπα.
Τα παραπάνω ίσως να διαβάζονται με απορία ´αλλά η αλήθεια είναι ότι η “Ταβέρνα του Παναγιώτη” με ιδιοκτήτη τον Παναγιώτη Καραμπούλα και με προσωπικό τα αγαπημένα του πρόσωπα, κατάφερε να δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια, μια αξιοζήλευτη επαγγελματική δυναμική στον γαστρονομικό τουρισμό, της επιχειρήσεις του, σερβίροντας μια σειρά από παραδοσιακά προϊόντα που αναδεικνύουν εξαιρετικές γευστικές επιλογές .
Προσφέροντας μεγάλη ποικιλία απολαύσεων, για ψαγμένους και μη, για ουρανίσκους που αναζητούν το ντόπιο, το καλό, το γνήσιο, προσφέρει μια ολόκληρη σειρά πιάτων που ενισχύουν την εικόνα και τη φήμη του χωριού. Αποκτώντας μια πλούσια παρακαταθήκη γνώσεων στην ενασχόληση του με την εστίαση ο Παναγιώτης Καραμπούλας έδωσε την δυνατότητα και στον πρωτότοκο γιου του, Βασίλη να βάλει στο τραπέζι, τη μαγειρική παράδοση της περιοχής προσεγγίζοντάς την, με σύγχρονες γαστρονομικές αντιλήψεις.
Πατέρας και γιος προσπαθούν να μείνουν διαχρονικοί, σε ένα δύσκολο περιβάλλον, με αρκετές ιδιομορφίες κρατώντας με ενδιαφέρον ‘ένα διευρυμένο πελατολόγιο από τον ντόπιο, τον Τρικαλινό επισκέπτη η τον τουρίστα αναφέροντας χαρακτηριστικά:
“Τα τοπικά προϊόντα και οι παραδοσιακές συνταγές, δημιουργούν αυθεντικότητα και παράδοση και μπορούν να χαρίσουν προστιθέμενη αξία σε ένα προορισμό. Πέρα από καθετί κλισέ που συναντάς σε ένα δημοφιλή τουριστικό προορισμό, το Περτούλι έχει να προσφέρει πραγματικές εμπειρίες σε ταξιδιώτες που θέλουν να ανακαλύψουν τη σπουδαία γαστρονομική παράδοση της ορεινής κουζίνας” …
Διαμένοντας σχεδόν όλο το χρόνο στον χώρο εργασίας που βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο ενός πανέμορφου χωριού με το τοπίο να χαρακτηρίζεται από την παρθένα Ελάτη και τον χειμώνα μεταμορφώνεται σε αλπικό, “μαθαίνουν” και σκαρφίζονται γεύσεις . Το μενού, βασισμένο σε συνταγές ντόπιων από τα γύρω χωριά έχει σχεδιαστεί για να διατηρήσει την αυθεντική γεύση και τη μοναδικότητα των προϊόντων της Πίνδου με κάθε πιάτο να αφηγείται την ιστορία μιας ξεχασμένης καθημερινότητας, με σκοπό να προκαλέσει συναισθήματα και να ξυπνήσει αναμνήσεις. .
Το τραπέζι στρώνεται με μια ποικιλία χειροποίητων ψωμιών και ακολουθούν παραδοσιακά πιάτα μαγειρεμένα στον ξυλόφουρνο, στην τσούκα ή στα κάρβουνα….φτιαγμένα από την μαγείρισσα του σπιτιού και τον παραδοσιακό ντόπιο ψήστη…
cz