Υπογραφή συμβάσεων για την αποκατάσταση ζημιών σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα – Επίσκεψη του Υπουργού Υποδομών σε σχολικές μονάδες Τρικάλων και Καρδίτσας

Αύριο, Τρίτη 29 Απριλίου, στις 14:00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα η υπογραφή των συμβάσεων για τα έργα αποκατάστασης των εκτεταμένων ζημιών στο οδικό δίκτυο που προκάλεσαν οι φονικές κακοκαιρίες «Daniel» και «Elias», οι οποίες έπληξαν τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα.
Η τελετή θα λάβει χώρα στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας και θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρίστου Δήμα, του Υφυπουργού κ. Νίκου Ταχιάου και του Γενικού Γραμματέα Υποδομών κ. Δημήτρη Αναγνώπουλου.
Η υπογραφή των συμβάσεων αποτελεί κρίσιμο βήμα για την αποκατάσταση της καθημερινότητας των πολιτών και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας των υποδομών απέναντι σε ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία, όπως έχει φανεί, αποκτούν αυξανόμενη ένταση και συχνότητα.
Επίσκεψη σε σχολικές μονάδες
Νωρίτερα, το πρωί της Τρίτης, ο Υπουργός Υποδομών θα επισκεφθεί σχολικές μονάδες σε Τρίκαλα και Καρδίτσα, στις οποίες έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες αποκατάστασης και αναβάθμισης των υποδομών, στο πλαίσιο έργων που υλοποιούνται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μέσω του εποπτευόμενου φορέα Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (ΚΤ.ΥΠ.).
Αναλυτικά, το πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής:
10:00 – Επίσκεψη στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλαμά
10:50 – Επίσκεψη στο Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Μαραθέας
11:50 – Επίσκεψη στο 2ο Νηπιαγωγείο και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Φαρκαδόνας
12:20 – Επίσκεψη στο ΕΠΑΛ και το Γυμνάσιο Φαρκαδόνας
Οι επισκέψεις αυτές υπογραμμίζουν τη βαρύτητα που δίνει το Υπουργείο στην αναβάθμιση των εκπαιδευτικών υποδομών, με έμφαση στη λειτουργικότητα, την ασφάλεια και τη βιωσιμότητα των σχολικών μονάδων.