Ειδήσεις

Τσίπρας: «Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν σε κάτι πάνω από τον εαυτό τους»

Στην άκρη έβαλαν τις συγκρούσεις στον ΣΥΡΙΖΑ και στελέχη από όλες τις τάσεις του κόμματος βρέθηκαν σήμερα (24.09.2024) στην εκδήλωση όπου τιμήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, από το ίδρυμα «Νίκος Νικηφορίδης» για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του κατά την τελετή βράβευσης του, με το βραβείο Ειρήνης του Παρατηρητηρίου Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης, αναφέρθηκε και στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ στέλνοντας με νόημα το δικό του μήνυμα αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τον Στέφανο Κασσελάκη .

Ο κ. Τσίπρας έκανε εκτεταμένη αναφορά στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα, φωτογραφίζοντας εμμέσως πλην σαφώς πρόσωπα που πρωταγωνιστούν στις εξελίξεις και στον δικό του χώρο.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Ναι λοιπόν!, υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν σε κάτι πάνω και πέρα από τον εαυτό τους. Που αγωνίζονται για αυτό που πιστεύουν και αφότου κλείσουν οι κάμερες και τα κινητά. Διότι υπάρχουν χιλιάδες νέοι και νέες, που συναντάμε κάθε μέρα όλοι μας, οι οποίοι βιώνουν καθημερινά τον κόσμο των ανισοτήτων, της ανασφάλειας και των πολλαπλών κρίσεων. Και μέσω των ψηφιακών τεχνολογιών, των social media, της Τεχνητής Νοημοσύνης αναζητούν την ενημέρωση, την αλληλεγγύη, την επικοινωνία, την οικονομική πρόοδο».

Ακολούθως υπογράμμισε: «Αλλά αρνούνται- το τονίζω, αρνούνται- να ακολουθήσουν το κυρίαρχο αφήγημα, που τους καλεί να διαλέξουν τις αρχές και τις αξίες τους σκρολάροντας. Εναλλάσσοντάς τες ανάλογα με τη μέρα και τη μόδα. Όπως αρνούνται να εμπιστευθούν κάθε κήρυκα που θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί ανέξοδα και βροντερά την οργή τους, βυθίζοντας το δημόσιο διάλογο βαθύτερα στην τοξικότητα και το βούρκο. Αναζητούν όραμα, αλλά και ρεαλισμό, σοβαρότητα, επιμονή, ειλικρίνεια, αποτελεσματικότητα. Ουσία και όχι εικόνα. Αυτή είναι η γενιά στην οποία εμείς έχουμε χρέος να απευθυνθούμε. Όχι με φτηνούς εντυπωσιασμούς και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Ούτε με εχθροπάθεια και αφορισμούς. Ούτε, βέβαια, και με ιδεολογικά τσιτάτα και ηθικολογικό ελιτισμό. Αλλά με ειλικρίνεια, όραμα και πράξεις».

newsit.gr

Back to top button
Close
Close