Τρεις φιλότεχνες με πάθος για την Τέχνη – Η επίσκεψή τους στην “Harmony 2” της Στέλλας Καναβού

Στον καλλιτεχνικό κόσμο των Τρικάλων, τρεις γυναίκες ξεχωρίζουν για την αγάπη και τη διαρκή ενασχόλησή τους με τα εικαστικά δρώμενα. Η Ευστρατία Μπέλτσιου, η Τάσα Μπλαντή και η Μάρβα Δερπανοπούλου δεν είναι απλώς φιλότεχνες. Εδώ και χρόνια ακολουθούν με πάθος τη σύγχρονη τέχνη, παρακολουθούν εκθέσεις σε όλη την Ελλάδα και διαθέτουν αξιόλογες προσωπικές συλλογές έργων.
Η πιο πρόσφατη κοινή τους παρουσία σημειώθηκε στην εικαστική έκθεση “Harmony 2” της ταλαντούχας καλλιτέχνιδας Στέλλας Καναβού. Με την ευαισθησία και την εμπειρία που τις χαρακτηρίζει, περιηγήθηκαν στον χώρο της έκθεσης και σχολίασαν τα έργα με γνώση, σεβασμό αλλά και ενθουσιασμό. Η αρμονία των χρωμάτων, οι συμβολισμοί και η δυναμική των συνθέσεων της Καναβού δεν πέρασαν απαρατήρητα από τα έμπειρα μάτια τους.
Η Ευστρατία Μπέλτσιου, γνωστή για την ευρύτητα της συλλογής της, στάθηκε ιδιαίτερα στον τρόπο που η καλλιτέχνιδα «παντρεύει» την κίνηση με το συναίσθημα. Η Τάσα Μπλαντή εντυπωσιάστηκε από τη γεωμετρία των συνθέσεων, ενώ η Μάρβα Δερπανοπούλου τόνισε τη «σιωπηλή ένταση» που αποπνέουν οι πίνακες.
Η παρουσία αυτών των τριών γυναικών στην έκθεση δεν ήταν απλώς μια επίσκεψη – ήταν μια μορφή διαλόγου με την τέχνη. Αποδεικνύουν ότι στα Τρίκαλα, η αγάπη για τα εικαστικά δεν είναι απλώς χόμπι, αλλά τρόπος ζωής.