Fashion

Το πουά κάνει δυναμικό comeback

 Τα  κομμάτια που θα χαρίσουν ρετρό γοητεία στα looks σας

Το πουά κάνει δυναμικό comeback και trend-άρει φουλ στις street style εμφανίσεις αλλά και στις πασαρέλες.

Το ρομαντικό πουά είναι ένα από τα πιο διαχρονικά prints της μόδας και αποτελεί μια all time classic επιλογή που πάντα δικαιώνει το ντύσιμο. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι δεν θεωρείται ποτέ πασέ, αλλά πάντα καταφέρνει να κερδίσει τις εντυπώσεις.

Τα polka dots χαρίζουν μια ρετρό νότα στα looks και παράλληλα ρομαντισμό. Υπάρχουν άφθονες εκδοχές του πουά, από extra large α λα 80s μέχρι το πιο διακριτικό «ψιλό» πουά, αλλά η καλύτερη είναι πάντοτε το μεσαίο μέγεθος που ισορροπεί ανάμεσα στο εντυπωσιακό και στο κλασικό.

Αν ρίξει κανείς μια ματιά στις πασαρέλες που παρουσιάστηκαν στον πρόσφατο Μήνα Μόδας, στη Νέα Υόρκη, το Μιλάνο, το Λονδίνο και το Παρίσι, σίγουρα θα προσέξει ότι οι σχεδιαστές εμπνεύστηκαν από το διαχρονικό αυτό print, αφού είχε δυναμική παρουσία στις συλλογές τους.

Και μπορεί να έχει συνδυαστεί με ανοιξιάτικες ή καλοκαιρινές εμφανίσεις, υπάρχουν πολλές επιλογές στην αγορά που σας επιτρέπει να υιοθετήσετε την τάση και τους πιο κρύους μήνες του χρόνου, αφού τα brands έχουν φροντίσει να το συμπεριλάβουν και στις F/W κολεξιόν τους.

Από τη Μίνι Μάους και τη Μέριλιν Μονρόε, έως την Κέιτ Μίντλετον και την Κέιτ Μπλάνσετ, το πουά μετρά μια σπουδαία ιστορία στον χώρο της μόδας με τις πιο διάσημες ιέρειες του στιλ να το προτιμούν για τα daily looks τους.

Για την ιστορία, έχει ενδιαφέρον να αναφέρουμε ότι στην Guardian διαβάζουμε πως, στον Μεσαίωνα θεωρούνταν απαγορευτικό print επειδή οι βούλες θύμιζαν σε πολλούς σύμπτωμα κάποια αρρώστιας, όπως η ανεμοβλογιά.

Παρακάτω ξεχωρίσαμε μερικές από τις ωραιότερες αγορές σε πουά print, οι οποίες θα χαρίσουν στιλ και ρετρό κομψότητα στις εμφανίσεις σας.

Δείτε  πουά κομμάτια για το φθινόπωρο:

Μεταξωτό τοπ με βολάν Rixo/ Δείτε εδώ

Λευκό πουκάμισο με ανάγλυφα πουά Zara/ Δείτε εδώ

Πλεκτό πουλόβερ Vero Moda/ Δείτε εδώ

Mesh tote bag με δερμάτινες λεπτομέρειες Prada/ Δείτε εδώ

Μίντι φόρεμα με βολάν Marks & Spencer/ Δείτε εδώ

Πλεκτή ζακέτα Mango/ Δείτε εδώ

Back to top button
Close
Close