Cooking ideas

Το παγκόσμιο φεστιβάλ της γεύσης έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα

Ένα γαστρονομικό φεστιβάλ με παγκόσμια εμβέλεια, το οποίο θα πλαισιώσουν καλεσμένοι σεφ απο το εξωτερικό και παράλληλες εκδηλώσεις.

Πρόκειται για την σημαντικότερη γιορτή της γεύσης, για ένα φεστιβάλ διεθνούς κύρους, μιας και έχει φιλοξενηθεί στους επιδραστικότερους γαστρονομικούς προορισμούς, όπως το Λονδίνο, το Παρίσι, η Ρώμη, το Μιλάνο κ.α. Είμαστε στο 2018, στην εποχή που η γαστρονομία τρέχει με υψηλές ταχύτητες χωρίς περιορισμούς και στερεότυπα του παρελθόντος και ο εκδημοκρατισμός της εκτίναξε τη δημοφιλία της στα ύψη από τη μια άκρη του κόσμου στην άλλη. Το Taste of Athens έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μια χρονική συγκυρία, κατά την οποία η γαστρονομική σκηνή της πρωτεύουσας αντλώντας έμπνευση από διεθνείς τάσεις, αποκτά μια συναρπαστική ποικιλομορφία και γίνεται πιο ενδιαφέρουσα από ποτέ. Έτσι, για τέσσερις μέρες, από τις 27 έως και τις 30 Σεπτεμβρίου, στο Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχοςδώδεκα από τα κορυφαία αθηναϊκά εστιατόρια θα εγκαταστήσουν στα ειδικά διαμορφωμένα κιόσκια μια pop up εκδοχή τους, σερβίροντας ένα ειδικό μενού γευσιγνωσίας με μερικά από τα πιο επιτυχημένα πιάτα τους σε προνομιακές τιμές (3, 6, 9 & 12 ευρώ). Î ÏÎµÎ¼Î¹Î­ÏÎ± για το Taste Of Athens: Το παγκόσμιο φεστιβάλ της γεύσης έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα | Νέα

Αυτά θα είναι η Σπονδή με σεφ τον Άγγελο Λάντο, η Hytra με τον Τάσο Μαντή, το Varoulko Seaside με τον Λευτέρη Λαζάρου, το Balthazar με τον Χριστόφορο Πέσκια, το Vezene και ο Άρης Βεζενές, η Fuga με τον Δημήτρη Κατριβέση, το Premiere με τον Μιχάλη Νουρλόγλου, το CTC και ο Άλεξ Τσιοτίνης, το Parla με τον Θοδωρή Παπανικολάου, το Ψωμί και Αλάτι και ο Γιάννης Λουκάκος, το Bites & Wine του Λευτέρη Λαζάρου με τον Γιάννη Παρίκο και το Birdman του Άρη Βεζενέ με τον Takaaki Otsuka. Παράλληλα με την εστιατορική δράση το μεγάλο event θα πλαισιώσουν καταξιωμένοι σεφ από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και μια πληθώρα εντυπωσιακών event. Î‘ποτέλεσμα εικόνας για taste of Athens

Ο πολυσυζητημένος σεφ του Nolan, Σωτήρης Κοντιζάς, θα ανοίξει το Taste of Athens, λαμβάνοντας τον ρόλο του οικοδεσπότη στο φεστιβάλ, ο Ανδρέας Λαγός θα μιλήσει για τα ταξίδια του και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα, ενώ η Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου θα ξετυλίξει τη μαγειρική της φιλοσοφία για την παράδοση μέσα από την μοναστηριακή κουζίνα. Ο Στέλιος Παρλιάρος, η Ντίνα Νικολάου και ο Αλέξανδρος Παπανδρέου θα εστιάσουν στην σημασία της ποιότητας της πρώτης ύλης στη γαστρονομία, ενώ κάθε μέρα στο Taste Theatre, μερικοί από τους σημαντικότερους σεφ στην Αθήνα που συμμετέχουν με τα εστιατόριά τους στο πρώτο Taste of Athens, θα παρουσιάζουν live και αποκλειστικά για τους επισκέπτες του Taste of Athens, τις διάσημες και νόστιμες συνταγές τους. Εκεί και ο Ανδρέας Κιλτσικσής του περίφημου Feyrouz, θα πιάσει το νήμα από τις βάσεις της παράδοσης, πάνω στην οποία στήθηκε ένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα street food εστιατόρια στη πόλη. Î‘ποτέλεσμα εικόνας για taste of Athens

Οι εκπλήξεις, όμως, δεν σταματούν εδώ. Το Taste of Athens προσκαλεί και τρεις κορυφαίους και επιδραστικούς σεφ από το εξωτερικό για να πλαισιώσουν τη μεγαλύτερη γαστρονομική φιέστα που έγινε ποτέ στην Αθήνα. Ο George Colombaris, θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους σεφ και πιο επιτυχημένους εστιάτορες στην Αυστραλία, εκεί σύστησε άλλωστε τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα με μοναδικό τρόπο και στο Taste of Athens θα μιλήσει για πρώτη φορά στο αθηναϊκό κοινό για την αγάπη που έχει στην γαστρονομία της χώρας, αλλά και για το πως η εθνική μας κουζίνα μετουσιώθηκε σε ένα επαγγελματικό success story. Ο επόμενος καλεσμένος είναι ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια της βρετανικής γαστρονομικής σκηνής, ο οποίος σε ηλικία 25 ετών άνοιξε στο Λονδίνο το πρώτο του εστιατόριο, το Club Gascon, ενώ από το 2002 και μέχρι σήμερα ο οδηγός Michelin τον ανταμείβει με ένα αστέρι. Î‘ποτέλεσμα εικόνας για taste of Athens

Το Taste of Athens σε συνεργασία με τον Pascal Aussignac και το Club Gascon ετοίμασαν για το αθηναϊκό κοινό τέσσερα μοναδικά demonstrations, με τίτλο «Taste Through the Ages» κατά την διάρκεια των οποίων ο διάσημος σεφ θα παρουσιάσει μια επιλογή από πιάτα που έχει σερβίρει στα λονδρέζικα Tastes Festival. Από την πρώτη του συμμετοχή – πριν 13 χρόνια – μέχρι και σήμερα, αλλά και πιάτα του Club Gascon με ένα ενδιαφέρον twist, την χρήση ελληνικών προϊόντων. Τέλος, ο εξαιρετικός Arnaud Bignon, που επέστρεψε στις αρχές του 2018 στην Ελλάδα και ανέλαβε τη γενική διεύθυνση του ομίλου Τραστέλη θα μιλήσει για την πολυετή του εμπειρία στις ελληνικές κουζίνες και την υψηλή ποιοτική αξία των ελληνικών προϊόντων και το πώς μπορούν να προωθηθούν στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Από το Taste of Athens, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και η παλλόμενη ελληνική σκηνή του bartending, εστιάζοντας στη κουλτούρα του καλού ποτού. Μια σειρά από τα πιο εκλεκτά αποστάγματα όπως το blendedScotch whisky Johnnie Walker Black Label, η premium τεκίλα Don Julio, το εξαιρετικό τζιν Tanqueray No. TEN και η Ketel One Vodka με τη κρυστάλλινη γεύση της, θα είναι οι πρωταγωνιστές στα cocktails που θα δημιουργήσουν βραβευμένοι Έλληνες bartender. Επίσης, όλοι οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα περίπτερα των κορυφαίων food & beverage εταιριών (SanPellegrino, Mövenpick, Domaine Costa Lazaridi, TAF, Έζα, Ariston, Saristi, Kayak, Arapis Seafood) να γνωρίσουν από κοντά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους και να λάβουν μέρος σε δραστηριότητες και διαδραστικές εμπειρίες όπως οινογνωσίες, μαθήματα μαγειρικής κ.α.

Τέλος, στο πλαίσιο δράσεων του Taste of Athens για τον περιορισμό της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης και την επισιτιστική στήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων, το φεστιβάλ υποστηρίζει εμπράκτως την μη κερδοσκοπική οργάνωση Μπορούμε συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Καμία Μερίδα Φαγητού Χαμένη».

Πότε / Που:

Το Taste of Athens θα διοργανωθεί από τις 27 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018, στο Ξέφωτο, εντός του πάρκου του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Back to top button
Close
Close