MUST Read

Τεκμήρια και αγωνίες ελεύθερων επαγγελματιών

Το θέμα των τεκμηρίων φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών έχει προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις και προβλήματα στην κυβέρνηση. Ο Υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, σε δηλώσεις του στο Open TV, επιβεβαίωσε ότι το τεκμαρτό εισόδημα δεν θα ισχύει «για τον αιώνα τον άπαντα», γεγονός που υποδεικνύει μια προσπάθεια της κυβέρνησης να αναζητήσει εναλλακτικούς τρόπους φορολόγησης για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Με τις εκλογές προγραμματισμένες για το 2027, η διατήρηση του τεκμαρτού τρόπου φορολόγησης φαίνεται δύσκολη, και αυτό οδηγεί τον Υπουργό να δηλώνει ότι τα τεκμήρια δεν θα είναι μόνιμο μέτρο. Αυτή η αλλαγή στάσης, αν και φαίνεται αναγκαία λόγω των πολιτικών πιέσεων, έρχεται σε αντίθεση με προηγούμενες υποστηρίξεις του για το συγκεκριμένο μέτρο.

Η κυβέρνηση καλείται, επομένως, να βρει μια βιώσιμη λύση που θα ικανοποιεί τους ελεύθερους επαγγελματίες και θα αποφύγει περαιτέρω πολιτική αναταραχή. Η αναζήτηση νέων τρόπων φορολόγησης είναι πλέον επιτακτική, καθώς η πολιτική σταθερότητα είναι κεντρικής σημασίας ενόψει των εκλογών.

Back to top button
Close
Close